Рівне виграло грант на суму 30 тисяч євро

15 Листопада 2021, 15:27
Рівне виграло грант на суму 30 тисяч євро 740
Рівне виграло грант на суму 30 тисяч євро

11 листопада в Офісі Представництва Європейського Союзу в Україні відбулась офіційна церемонія оголошення міст-переможців.

За перемогу боролись 70 міст з Вірменії, Азербайджану, Грузії, Республіки Молдова та України. Проте перемогу серед українських міст здобули Рівне, Полтава та Вінниця, повідомляють на сайті Рівненської міської ради. 

До церемонії з вітальним словом приєднались Ремі Дюфло, заступник голови Представництва ЄС в Україні та Катерина Чуєва, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України.

Відповідно до поданої грантової заявки, Управління культури та туризму спільно з Агенцією розвитку Рівного, отримають грант у розмірі 30 тисяч євро та розроблять Стратегію розвитку культури Рівного.

Проєкт триватиме 6 місяців та вже розпочинає свою реалізацію в кінці листопаду 2021 року. А вже на початку літа 2022 року Рівне представить результати проєкту та продовжить боротьбу за можливість отримати 300 тис. євро на втілення цієї стратегії в життя.

Окрім гранту, Рівне отримає освітню підтримку у сферах інтернаціоналізації, культурного підприємництва та управління, а також культурних показників та статистики.
 
«Нам вдалось залучити близько одного мільйона гривень для написання стратегії культури. Це буде важкий багатогранний процес від досліджень, збору статистичної інформації, роботи з цільовими групами до визначення майбутнього культури. Нас очікує крутезних пів року: нові знайомства, креативні діалоги, пошуки ідей та відповідей. Ми маємо заглянути в кожний куточок нашого міста дотичний до культури та знайти відповіді на запитання: «Хто ми? В чому унікальні? Який вектор обрати на найближчі роки? Вірю в нашу команду, і однозначно нам вдасться!» - зазначила Марина Кузмічова, заступниця міського голови з гуманітарних питань.
 

До процесу розробки Стратегії розвитку культури Рівного планується долучати головних діячів культури, представників бізнесу та влади культурного середовища, експертне коло фахівців зі стратегування та розвитку культури, креативних індустрій. Надважливим є максимальне охоплення та долучення думки громадськості до власної ідентифікації та творення нового майбутнього.

Проєкт EU4Culture фінансується ЄС для підтримки сектору культури та креативних індустрій для економічного зростання та соціального розвитку. Особлива увага приділяється нестоличним містам. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024