На Волині офіційно стартував проєкт USAID «ГОВЕРЛА»

16 Листопада 2021, 14:19
На Волині офіційно стартував проєкт USAID «ГОВЕРЛА» 2028
На Волині офіційно стартував проєкт USAID «ГОВЕРЛА»

У залі Волинської обласної державної адміністрації 16 листопада підписали угоду про співпрацю облдержадміністрація та проєкт USAID «ГОВЕРЛА», що означає офіційний старт проєкту на Волині.

Таку ж угоду проєкт «ГОВЕРЛА» уклав із десятьма громадами Волині, які відібрали для співпраці. Про це повідомляє кореспондентка Бізнес.Район.

Участь у заході взяв перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Мовенко, керівник проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам та голови десяти волинських територіальних громад-партнерів проєкту – Рожищенської, Любешівської, Володимир-Волинської, Боратинської, Горохівської, Ківерцівської, Вишнівської, Локачинської, Шацької, Зимнівської громад.

Проєкт має намір сприяти уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними своїм громадянам і такими, що здатні надавати ефективні та якісні послуги.

Сергій Мовенко подякував американським партнерам за вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування в Україні.

«Волинська область є однією з пілотних областей проєкту USAID «ГОВЕРЛА». До участі відібрали десять громад нашої області, які отримують можливість здобувати базові знання для подальшої ефективної діяльності. Проєкт дасть змогу оптимізувати розвиток та згуртувати представників органів влади, громади й бізнесу у досягненні цілей соціально-економічного розвитку», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Керівник проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам привітав представників громад, які були відібрані для партнерства з проєктом «ГОВЕРЛА»:

«Ви були відібрані, тому що існує одна річ, яка вас всіх об’єднує. Це ваша відданість і вмотивованість для того, щоб працювати над вдосконаленням місцевого самоврядування. Я очікую, що між вами і нами як проєктом буде дійсне партнерство і ви будете підштовхувати і мотивувати нас настільки сильно, наскільки ми будемо підтримувати вас».

Далі Габріель Абрагам детальніше розповів про сам проєкт.

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розбудований на основі трьох компонентів: вдосконалення законотворчої діяльності, підтримка місцевого самоврядування та підвищення залученості громадян. Ми відкриємо постійний офіс проєкту в Луцьку, керівником якого буде Ірина Бойко. Ми будемо працювати в багатьох напрямках. 

Я хочу, щоб ми розбудували ефективну мережу між всіма нашими партнерськими громадами так, щоб наша технічна або фінансова допомога призвела до ефекту масштабності. На додачу до технічної допомоги ми даватимемо грантові програми, а також фінансову допомогу для придбання необхідних товарів та послуг для громад-партнерів», – зазначив керівник проєкту.

За словами Габріеля Абрагама, через тиждень-два громади зможуть надіслати проєкти, в яких покажуть свої негайні потреби.

Далі відбулося підписання Угоди про наміри між проєктом USAID «ГОВЕРЛА» та Волинською облдержадміністрацією, що дає офіційний старт проєкту на Волині.

Виступити на заході могли і голови громад-партнерів проєкту. Більшість із них висловили сподівання, що від співпраці виграють всі сторони, та оголосили про готовність працювати на благо мешканців громад.

Наприкінці відбулося офіційне підписання Угоди про наміри між проєктом «ГОВЕРЛА» та головами громад.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024