Борг волинян за газ сягнув 408 мільйонів гривень

17 Листопада 2021, 13:43
Борг волинян за газ сягнув 408 мільйонів гривень Реклама 503
Борг волинян за газ сягнув 408 мільйонів гривень

З початком опалювального сезону збільшилася заборгованість населення за газ. У порівнянні з вереснем борг побутових клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут» зріс на 62 мільйони гривень і складає 408 мільйонів гривень.

Лише жителі обласного центру  заборгували за газ 175 мільйонів гривень. Про це Бізнес.Район повідомляють у пресслужбі ТОВ «Волиньгаз Збут».

Товариство закликає всіх, хто має прострочені платежі, погасити їх найближчим часом. Інакше компанія буде змушена звертатися до суду.

«Кожному боржнику ми надсилаємо повідомлення про заборгованість. Якщо споживач не реагує, надсилаємо досудове повідомлення. Тоді вже передаємо дані в юридичний відділ, а звідти справа йде до суду, - зазначає директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

З початку 2021 року компанія передала до суду понад 600 справ щодо стягнення простроченої заборгованості за споживання газу. Упродовж року суд задовольнив більше, як 500 позовів на загальну суму 5 мільйонів гривень.

«Разом з тим, ми соціально-відповідальна компанія. Кожну проблемну ситуацію розглядаємо індивідуально. Якщо людина перебуває у скрутній життєвій ситуації, даємо можливість укласти договір реструктуризації та оплатити борг частинами», - додає Микола Тищук.

У компанії нагадують: сплачувати за спожите блакитне паливо треба щомісяця, не пізніше 25-го числа. Зробити це клієнти «Волиньгаз Збуту» можуть будь-яким зручним способом: в онлайн сервісах компанії (Особистий кабінет, Viber та Telegram боти, мобільний додаток);  у відділеннях банків; за допомогою банківських терміналів самообслуговування; у відділеннях Укрпошти. Зауважте, окрім суми платежу споживачі сплачують комісію, яку встановлює банк або платіжний сервіс.

Також у Луцьку функціонує дві каси компанії (вул. Івана Франка, 12; проспект Волі, 6), де можна оплатити за газ без комісії.

Читайте також: Персональний менеджер та спрощена система оплати: «Волиньгаз Збут» пропонує послуги з постачання електроенергії для бюджетних організацій

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024