Представники Мінцифри перевірили, як працює пункт підтримки «Дії» у Володимирі

21 Листопада 2021, 10:40
Представники Мінцифри перевірили, як працює пункт підтримки «Дії» у Володимирі ФОТО 792
Представники Мінцифри перевірили, як працює пункт підтримки «Дії» у Володимирі

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік відвідав пункт Команди підтримки «Дії» у Володимирі-Волинському.

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, посадовець разом з представниками міської та районної влади відвідав пункт вакцинації, кабінет щеплення і зал очікування, розповів про мету створення пунктів офлайн-допомоги, зручність отримання СOVID-сертифікатів у «Дії». 

COVID-сертифікат стає обов'язковою, невід'ємною частиною нашого щоденного життя. Тому краще не вдома з цим всім розбиратися, а отримати консультацію тут прямо на місці, поки чекаєш після щеплення, – зазначив Мстислав Банік.

 За словами представника міністерства, інколи COVID-сертифікат не з'являється у додатку «Дія» через неправильно внесені дані.

Якщо, наприклад, лікар допустив якусь помилку чи потрібно щось виправити, якраз є можливість одразу це зробити. Оскільки, щеплення є медичними даними і абсолютно кожен укол – лікар підписує своїм особистим електронним підписом. Відповідно, а ні я, ні мер чи губернатор, чи Міністр охорони здоров'я не може виправити чи змінити ці дані. Наші волонтери можуть допомогти, підказати, до кого треба – спрямувати», – пояснює посадовець. 

Мстислав Банік також розповів, що робити людям, якщо вони не хочуть користуватися додатком.

 Інколи, людям складно користуватися цифровими продуктами. Для тих – у кого немає смартфона, або тих, хто не хоче встановлювати мобільний застосунок, можна через портал https://diia.gov.ua/ згенерувати паперовий сертифікат, він також матиме QR-код, його можна роздрукувати і мати при собі», – сказав Мстислав Банік.

Присутні поцікавились, чи можуть згенерувати сертифікат у «Дії», ті, хто першу дозу щеплення отримав закордоном, другу – в Україні.
Представник міністерства повідомив, що в такому випадку згенерувати в «Дії» можна «жовтий» сертифікат, який підтверджує отримання однієї дози вакцини в Україні і діє 120 днів.
 
Присутні на зустрічі медійники також цікавились, які послуги в майбутньому планують ввести в «Дії», чому неможливо підтягнути у застосунку свідоцтво про народження дитини.
 
Мстислав Банік розповів, що у грудні Мінцифри впровадить у Дії ще одну важливу послугу – зміну місця реєстрації (проживання), пояснив, чому свідоцтва про народження дитини через неможливість оцифрувати певні машинописні знаки не підтягуються в дію. 
 
Присутній на зустрічі міський голова Ігор Пальонка наголосив, що застосунок таки дійсно потрібний, оскільки люди масово користуються телефонами. 
 
 Нещодавно я повернувся з-за кордону, де в Дубаї на міжнародній виставці технологічних досягнень Україна представляла саме Дію – прогресивну і корисну розробку. З переходом у «червону» зону епіднебезпеки мешканці громади масово пішли на вакцинацію, а використання цього застосунку, який оперативно підтягує інформацію про щеплення значно спрощує користувачам отримання і використання сертифіката не лише в межах України, а й за кордоном, – сказав очільник громади.
Голова райдержадміністрації Юрій Лобач розповів, що інформаційний центр недарма діє в центрі вакцинації: працівник райдержадміністрації спільно з медиками працює над тим, аби зменшити черги до лікарів та люди могли самостійно згенерувати сертифікат у своєму телефоні. 
 
Це ті кроки, які ми робимо заради безпеки і полегшення життя людей в рамках нашої спільної боротьби з пандемією», – зазначив голова райдержадміністрації.
 
Голова райради Віктор Хиць висловив упевненість, що всі недуги минуть, а от напрацьована модель цифрових послуг залишиться і працюватиме на всі 100%. 
 
Вчора мав нагоду зустрітись з людиною, яка приїхала з Ізраїля. Розмовляли і про вакцинацію та сертифікати в тому числі. Вона зазначила, що Україна стоїть на високому рівні в цьому плані і рухається у правильному напрямку, – зазначив голова райради.

Нагадаємо, команда Міністерства цифрової трансформації України спільно з регіональними командами цифровізації України відкрило офлайн-пункти допомоги з отримання СOVID-сертифікатів в областях країни. На Волині такі пункти за підтримки Волинської ОДА і міської ради вже працюють у містах Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський та Рівненській територіальній громаді.

Пункт Команди підтримки «Дії» у Володимирі працює у пункті масової вакцинації населення, який відкрили у приміщенні культурно-мистецького центру. 

Команда підтримки «Дії» може:

  • розповісти про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання;
  • проконсультувати або допомогти подати заявку на отримання СOVID-сертифікату на порталі та в застосунку «Дія»;
  • підкаже, куди звернутись і які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема на боці лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);
  • визначити помилку генерування сертифіката;
  • розкаже, що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з пів року до 365 днів;
  • допомогти увійти на портал «Дія»;
  • допомогти з отриманням КЕП для входу на портал «Дія».

 Читайте також: У Володимирі відкрили пункт допомоги з отримання СOVID-сертифікатів

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024