Чи можна встановлювати вікна у холодну пору року

22 Листопада 2021, 15:00
Фото ілюстративне РЕКЛАМА 688
Фото ілюстративне

Чи можна міняти вікна восени і взимку, коли надворі мінусова температура, і що треба врахувати при монтажі, читайте далі.

Чи можна встановлювати вікна, коли надворі мінусова температура, чи все-таки варто зачекати до весни, консультують фахівці компанії Вікна Волині.

Монтаж пластикових вікон узимку має одну незаперечну перевагу: у момент встановлення можна виявити місця, де потрібне додаткове утеплення. Зимовий монтаж вікон ПВХ проходить максимально комфортно: приміщення не встигне вихолонути, адже час робіт з відкритим віконним отвором мінімальний і становить не більше 15-20 хвилин. Зимовий монтаж вікон стає все більш популярним явищем. Самі працівники віконних компаній спеціально чекають зими, щоб монтувати вікна у свої квартири.

Монтаж вікон взимку – це спеціалізована технологія, розроблена для монтажу вікон з ПВХ в холодну пору року. Монтаж пластикових вікон узимку повинен проводитися за певної температури:

  • не нижче -15 °С (якщо встановлення вікон взимку проводиться в опалюваних приміщеннях: у квартирі, офісі і т. д.);
  • не нижче -10 °С (якщо монтаж вікон взимку проводиться в неопалюваних приміщеннях: на складах, лоджіях і т. д.).

Якщо монтаж здійснюється в опалюваному приміщенні, буде краще, якщо вікна та всі матеріали для монтажу привезуть напередодні заміни вікон. Це потрібно для того, щоб усі матеріали набули нормальної, плюсової температури.

Відмінності зимового монтажу незначні і стосуються переважно застосування матеріалів для герметизації швів із зовнішнього боку, з вулиці. Зокрема, для монтажу вікон взимку використовують спеціальну монтажну піну та герметики, які можна застосовувати при мінусовій температурі.

Тож замінювати вікна у холодну пору року не тільки можна, а й варто. Якщо монтаж буде здійснено відповідно до всіх правил, вікна надійно прослужать довгі роки.

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024