Мер Луцька розповів, що негативно позначається на наповненні бюджету

23 Листопада 2021, 12:31
Гроші і газ 653
Гроші і газ

Мер Луцька Ігор Поліщук прокоментував ситуацію з газом та опалювальним сезоном.

Про це йдеться в інтерв'ю сайту Перший.

«Ми часто чуємо, що після децентралізації у міст стільки грошей, що вони просто не знають, куди їх подіти. Це зовсім не відповідає реаліям!» - каже міський голова.

Разом із фінансовою децентралізацією збільшився розмір реверсної дотації, за останні кілька років у 4 рази, і нині це 104 мільйони гривень. На місцеве самоврядування поклали обов'язок фінансувати профтехосвіту. Це 97 мільйонів, тоді як близько 75% студентів не мають жодного стосунку до громади.

«Ми фінансуємо стипендії, зарплати викладачів і пільгове харчування навіть. Окрім названих мною видатків, додалося й багато інших, що негативно позначається на наповненні бюджету. Звичайно, що в цих умовах необхідний додатковий компенсатор. А 5% ПДФО і так могли б додати. 

Фіксована ціна газу для населення - 7,42 гривні.  Уряд каже: газ вартує 7,42, все. Однак це не зовсім правда, бо стільки він вартує виключно в межах споживання, що розраховується за певною формулою. Тут береться споживання цього місяця за попередні три роки, сумується, ділиться на три. Виключно в цих обсягах можна купувати газ за 7,42», - пояснює Поліщук.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024