Паркування у центрі Луцька може стати платним

24 Листопада 2021, 08:05
Парковка 709
Парковка

Якщо паркування в центрі Луцька буде безплатне, то парковки на цілий день заставлятимуть люди, які працюють у тамтешніх офісах чи проживають у навколишніх будинках.

Про це розповів у інтерв’ю Першому міський голова Луцька Ігор Поліщук.

«Загалом же, будувати багаторівневі паркінги в Луцьку коштом міського бюджету – дуже дорого. Зараз ми працюємо над тим, щоб, наприклад, на місці автобази Волинської обласної ради (за Свято-Троїцьким собором, – авт.) можна було збудувати багаторівневий паркінг, а на верхньому поверсі – якийсь хороший ресторан з виглядом на парк, на собор і замок. Яке може бути автогосподарство у центрі міста? Його добре було б викупити, знести ці всі гаражі і мати паркінг. Це буде доречно.

У будь-якому європейському місті паркування в центрі є платним. Наступного року плануємо поділити місто на зони, щоб визначити ціни на паркування. Всього хочемо зробити три-чотири зони. Зараз наше підприємство «Автопарксервіс» із департаментом муніципальної варти над цим працюють», - розповідає міський голова.

У різних зонах буде різна вартість паркування. Але проспект Волі також буде поділений на зони. Звичайно, що та частина, яка ближча до Театрального майдану і більше навантажена, буде дорожчою. А на частині, що ближче до Київського майдану, ціна має бути меншою, бо там немає активного життя, комерційних об'єктів та всього іншого. 

«Платне паркування насправді робиться не для того, щоб заробити гроші для міського бюджету. Навіть якщо заповнити всі паркомісця – це не аж такі великі гроші для міського бюджету. Це для того, аби людина, якій треба припаркувати тут свій автомобіль, мала місце», - додає Ігор Поліщук

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024