У МОЗ готують новий перелік професій з обов'язковою вакцинацією

24 Листопада 2021, 10:12
У МОЗ готують новий перелік професій з обов'язковою вакцинацією 1380
У МОЗ готують новий перелік професій з обов'язковою вакцинацією

В Україні можуть розширити перелік професій, представникам яких обов’язкова вакцинація від коронавірусу.Також невдовзі навіть в жовтій зоні для відвідування закладів може знадобитися сертифікат про вакцинацію або ПЛР-тест.

Про це стало відомо у вівторок, 23 листопада, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації, пише Перший.

Заступниця начальника управління охорони здоров'я ОДА Тетяна Трач нагадала, що з 8 листопада щеплення від ковіду є обов’язковим для освітян та держслужбовців. А 9 грудня набуває чинності наказ МОЗ, згідно з яким вакцинованими повинні бути й працівники закладів соціального захисту, реабілітаційних закладів для дітей та дорослих, співробітники Укрпошти, Укрзалізниці.

«Закликаю працівників цих закладів бути свідомішими і не відкладати щеплення на останні тижні», – сказала посадовиця.

Також вона зазначила, що зараз на громадському обговоренні знаходиться проєкт наказу МОЗ щодо нового розширення переліку професій з обов’язковою вакцинацією. Це стосується працівників органів місцевого самоврядування та працівників медичних закладів державної та комунальної форми власності, комунальних підприємств, установ та організацій.

Окрім цього, Міністерство охорони здоров’я хоче змінити правила карантину. В нові редакції наявність зеленого сертифікату є обов’язковою для працівників і відвідувачів закладів не лише в червоній, а й в жовтій зоні.

Читайте також:  Невакцинованим волинянам хочуть обмежити доступ до храмів

Найпоширенішим ускладненням після коронавірусу є тромбоз

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024