Штраф на майже 5 мільярдів: заправки Коломойського виграли апеляцію

25 Листопада 2021, 11:28
Штраф на майже 5 мільярдів: заправки Коломойського виграли апеляцію 1410
Штраф на майже 5 мільярдів: заправки Коломойського виграли апеляцію

Шостий апеляційний адмінсуд відхилив скаргу АМКУ на рішення Окружного адмінсуду Києва у справі ПАТ «Укрнафта».

Про це повідомила у Facebook голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська.

«М’яко кажучи, з подивом дізналися про відмову Шостого апеляційного адміністративного суду у задоволенні апеляційної скарги Комітету на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у справі ПАТ «Укрнафта», – повідомила Ольга Піщанська.

За її словами, компанія «зараз намагається «відбитися» від штрафу Комітету у 4,7 мільярда гривень, накладеного за участь у змові на ринку пального».

«Через суди вона намагається оскаржити право Комітету використовувати під час розгляду справ матеріали досудового розслідування у кримінальному провадженні, у цьому випадку – Національного антикорупційного бюро.

Утім дане рішення апеляційної інстанції, як і попереднє – в ОАСК, ми вважаємо таким, що суперечить правозастосовній практиці Верховного Суду», – йдеться у дописі голови АМКУ.

Як повідомляє Ольга Піщанська, у Комітеті чекають повного тексту рішення для аналізу мотивів апеляційної інстанції та подаватимуть касацію.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет визнав дії компаній групи «Приват» Ігоря Коломойського антиконкурентними узгодженими діями і наклав на компанії штраф – 4,7 мільярда гривень. Мова йде про ТОВ ВТФ «Авіас», ТОВ «Торговий Дім «Авіас», ТОВ «Пром Гарант Плюс», ТОВ «Альянс Еволюшн», ПАТ «Укртатнафта» та 169 операторів АЗС (у т. ч. ПАТ «Укрнафта»).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024