На Волині погодили попередній перелік проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році

25 Листопада 2021, 15:00
На Волині погодили попередній перелік проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році 653
На Волині погодили попередній перелік проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році

На Волині погодили попередній перелік проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році, аби подати його у Міністерство розвитку громад України.

 Засідання відповідної регіональної комісії відбулося 24 листопада 2021 року. Про це йдеться на сторінці у фейсбуці Волинської обласної державної адміністрації.

Як повідомила директорка департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів облдержадміністрації Вероніка Бальбуза, представники обласної комісії оцінювали 44 проєкти за чотирма критеріями – актуальність, ефективність, співфінансування, а також залучення інвестицій.

Слід зауважити, що цього року Мінрегіон вніс істотні зміни до порядку відбору проєктів, що можуть фінансуватися за кошти ДФРР.

«Згідно з новими умовами, наступного року фінансування за кошти Державного фонду регіонального розвитку повинні отримати перехідні об’єкти, аби у 2022 році завершити їхнє будівництво. Також обов’язковою умовою є реалізація проєктів, що сприяють розвитку регіону», – зазначив заступник голови ОДА Ігор Чуліпа.

Перехідним об’єктом на Волині є школа у селі Стобихівка Камінь-Каширського району. За словами заступника очільника області цей проєкт є першочерговим, і у 2022 році усі будівельні роботи у навчальному закладі повинні бути завершені.

Окрім того, до переліку перехідних об’єктів на наступний рік додалися: спорткомплекс в смт Торчин Луцького району та спортивний комплекс на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на озері Світязь Ковельського району.

«Ці два проєкти передбачали завершити у цьому році, однак у зв’язку із виникненням додаткових труднощів, їхнє будівництво продовжиться у 2022-у. Зокрема, щодо спортивного комплексу у Торчині, то тут підрядник не виконав своїх договірних умов, тож наразі працюємо над розв'язанням цієї проблеми, аби наступного року здати об’єкт. Стосовно спорткомплексу на базі «Гарт»: тут відбувається коригування проекто- кошторисної документації. Адже коли розроблявся проект на будівництво спортивного закладу і проводили геологічну експертизу, рівень озера Світязь був нижчий на 40-50 сантиметрів, аніж є зараз. Відповідно, залягання ґрунтових вод визначено було неправильно. Тож, аби забезпечити надійність майбутньої будови наразі працюють над новим ПКД, що й призвело до затримання будівництва спорткомплексу», — сказасказав Ігор Чуліпа.

Окрім того, на виконання вимоги Мінрегіону щодо обов’язкової реалізації проєктів, що сприяють розвитку регіону, обрали реконструкцію учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ та медичного інституту на базі ВНУ імені Лесі Українки.

Також до переліку ввійшов дитячий садок у селі Струмівка Луцького району, що включений до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Окрім того, за результатами голосування, він набрав найбільшу кількість балів.

Наступний проєкт, за який члени регіональної комісії віддали найбільше голосів це – реконструкція комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13» у Луцьку.

Окрім того, членами регіональної комісії було висловлено пропозицію щодо включення до переліку проєктів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у 2022 році проєкт реконструкції стадіону «Колос» у Горохові.

Таким чином, попередній перелік обласних проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році, який члени регіональної комісії погодили для подання Мінрегіону виглядає так:

  • будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Стобихівка Камінь-Каширського району;
  • будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на оз. Світязь Ковельського району;
  • будівництво спортивного комплексу в смт Торчин Луцького району;
  • реконструкція учбово-лабораторного корпусу Б-3 з пристосуванням під креативний хаб «Art Tech» в Луцькому національному технічному університеті;
  • капітальний ремонт Навчально-наукового методичного інституту у Волинському національному університеті імені Лесі Українки;
  • будівництво дитячого садка в с. Стумівка Луцького району;
  • реконструкція комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13» у Луцьку;
  • реконструкція стадіону «Колос» (спортивних майданчиків і покриття бігових доріжок та секторів) в м. Горохові.

Читайте також: За використання волинських лісів до бюджетів сплатили понад 97 мільйонів гривень рентної плати

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024