Моршинчанин отримав відзнаку від Міністерства аграрної політики та продовольства України

26 Листопада 2021, 16:05
Назар та Микола Кміті 1178
Назар та Микола Кміті

У неділю в Україні відзначали День працівників сільського господарства. Урочисте святкування припало на сьогодні, 24 листопада. З цієї нагоди керівництво області на чолі з заступником голови Львівської ОДА Віталієм Загайним привітало найкращих фахівців галузі.

«Працівники сільського господарства – це переважно люди, які живуть в сільській місцевості. Загальна частка таких людей складає близько 39% і це досить високий показник. Сільське господарство дуже інтегрувальна сфера діяльності. Вона потребує постійного розвитку, натхнення й мотивації людей, які є частинкою аграрно-промислового комплексу країни. Лише поєднання усіх цих компонентів дає успішний результат. Сьогоднішня подія та ці відзнаки є яскравим підтвердженням цього», –  привітав присутніх Віталій Загайний.

Опісля заступник вручив нагороди кільком фахівцям аграрного сектору області. Отож, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята подяками від імені голови Львівської ОДА нагородили:

Миколу Нечипіру – тракториста товариства з додатковою відповідальністю «Волошанське»;

Любомира Морикишку – фізичну особу-підприємця;

Романа Кульчицького – директора фермерського господарства «Елегант»;

Артура Жабурняка  – керівника фермерського господарства «Ольвія».

Принагідно з нагоди Дня працівників сільського господарства заступник вручив вітальні листи від Міністерства аграрної політики та продовольства України. Зокрема, відзнаки отримали:

Борис Кушпіт – голова  фермерського господарства «Кушпіта Б.О.»;

Назарій Кміть – директор з маркетингу ТОВ «МУККО»;

Михайло Букартик – директор  фермерського господарства “Волостківське”;

Петро Кухарський –  керівник фермерського господарства "Петро Маркович Кухарський";

Богдан Бандрівський –  завідувач свинокомплексу ТзОВ "Угринів Еко Ферм".

У межах заходу відбулась презентація на тему основних досягнень агропромислового комплексу Львівської області. Як зазначила директорка департаменту АПК Тетяна Гетьман, за темпами приросту обсягів валового виробництва у 2020 році Львівщина посіла 1 місце серед регіонів України.

«Обсяг фінансування Комплексної програми підтримки з обласного бюджету на 2021 рік складає 20, 3 млн гривень, з яких понад 15 млн вже профінансували. Загалом, за результатами діяльності у поточному році, здешевлено 24,8 млн грн кредитних коштів, вартість сертифікації  443,5 га земель під органічне виробництво. Розпочато реалізацію 15 бізнес-проєктів в аграрній галузі, що дозволило створити 5 нових робочих місць. Кошти, які надаються аграріям під пільгові кредити у попередніх роках повертаються до обласного бюджету. На сьогодні повернуто до бюджету розвитку 5,6 млн грн. З держаного бюджету аграріями області залучено 128,1 млн грн, а до кінця року ця цифра значно зросте коштом державних програм, по яких розгляд заявок виробників ще не проводився», – Тетяна Гетьман.

Пріоритетними напрямками в контексті стратегій розвитку Львівської області залишаються такі галузі, як тваринництво, насінництво та рослинництво, садівництво, ягідництво. А також розвиток органічного виробництва, дорадництва, трансформація ОСГ у сімейні ферми, створення громадських пасовищ. 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024