Вчителька з Рожища подала до суду за відсторонення

29 Листопада 2021, 10:31
Рожищенський районний суд 1056
Рожищенський районний суд

Суддя Рожищенського районного суду Наталія Шептицька вивчила матеріали цивільної справи за позовом вчительки до Комунального опорного закладу загальної середньої освіти «Рожищенський ліцей №3» про визнання незаконним та скасування наказу «Про відсторонення від роботи».

Про це йдеться в ухвалі суду від 17 листопада, передає Район.Рожище.

Окрім скасування наказу, освітянка вимагає поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу,

Позовну заяву прийняли до розгляду та відкрили провадження у справі.

Нагадаємо, нині за постановою Кабінету Міністрів України, у закладах освіти невакцинованих педагогів відстороняють від роботи без збереження заробітної плати.

Як повідомили у Рожищенській міській раді, станом на 25 листопада з 917 працівників закладів освіти різних форм і категорій Рожищенської громади вакцинувалося 893, з них 830 повністю імунізовані, 63 отримали першу дозу.

16 освітян (14 вчителів, 2 працівників дошкільних закладів), які не щепилися, відповідно до постанови Кабміну, досі відсторонені від роботи.

При відкритті провадження у справі за позовом з матеріалів справи вбачається, що позивачка працює вчителькою географії і є заступницею директорки з виховної роботи.

За таких обставин, відповідач (ліцей) внаслідок розгляду цієї справи може набути права зворотної (регресної) вимоги до директорки в частині вимог про стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Суддя постановила прийняти до розгляду позовну заяву та залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, директорку Рожищенського ліцею № 3. 

Розгляд справи здійснюватимуть у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін 13 грудня о 10:00.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024