Премії, надбавки, оздоровлення та «матеріалка»: скільки заробляють очільники Нововолинської громади

30 Листопада 2021, 11:21
Премії, надбавки, оздоровлення та матеріалка: скільки заробляють очільники Нововолинської 1349
Премії, надбавки, оздоровлення та матеріалка: скільки заробляють очільники Нововолинської

До складу Володимир-Волинського району входить 11 територіальних громад. Сумарно керівництву громад за вісім місяців цього року нарахували 9, 12 мільйона гривень зарплати, найбільше міському голові Нововолинська – Борису Карпусеві.

Про це повідомили 28 листопада. Інформацію пишуть на сайті «Сила правди».

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» дослідив скільки отримують міські, сільські і селищні голови, їхні заступники, секретарі та керуючі справами у територіальних громадах Володимир-Волинського району. 

На запит «Сили правди» громади надали інформацію про нарахування зарплати керівництву із 1 січня до 31 серпня 2021 року.

Загалом після реформи децентралізації та змін в адміністративно-територіальному устрої у громадах Володимир-Волинського району працює троє міських, двоє селищних та шість сільських голів, а ще 18 заступників та керуючих справами виконкомів і 11 секретарів рад.

У середньому найбільше у місяць на зарплати керівному складу за 8 місяців 2021 року витрачала Володимир-Волинська територіальна громада — 179,3 тисячі гривень, Нововолинська — 160,5 тисячі гривень. 

Більше 100 тисяч на місяць витрачала також Локачинська та Іваничівська громади. У сільських територіальних громадах на зарплати керівництва йшло до 90 тисяч гривень на місяць. Найменше — у Поромівській — в середньому 43,2 тисячі гривень.

Очільник Нововолинської громади Борис Карпус у середньому отримав за цей період майже 48 тисяч гривень на місяць, а найменше — заступниця голови Павлівської громади Ніна Петренко – близько 12 тисяч на місяць.

Варто відзначити, що усі наведені нижче зарплати – те, що нарахували посадовцям, без вирахування податку. Відповідно, на руки вони отримують дещо менше. 

Серед очільників територіальних громад найбільшу зарплату за вісім місяців 2021-го отримував міський голова Нововолинська. 

За вказаний період разом із надбавками та преміями йому нарахували 479,4 тисячі гривень. При окладі 15 тисяч гривень на місяць, посадовець отримує щомісяця більше 20 тисяч гривень премії та більше вісьми тисяч надбавки. 

Також у липні Борису Карпусу виплатили 49 тисяч гривень матеріальної допомоги на оздоровлення, а ще за місяць – він скористався можливістю отримати ще стільки ж матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань. В середньому щомісяця виходить приблизно 47 тисяч гривень.

Заступниця Нововолинського міського голови Вікторія Скриннік заробила 365,5 тисячі гривень. Окрім виплати за ранг, стаж та індексації, щомісяця вона отримувала 18 тисяч гривень премії та 7,5 тисячі гривень надбавки. А у серпні їй нарахували 40, 7 тисяч гривень матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань. 

Ще одна заступниця мера Нововолинська Юлія Лефтер заробила 344 тисячі гривень. Крім посадового окладу вона отримувала щомісяця по 16 тисяч гривень премії. У серпні їй нарахували 37, 6 тисячі гривень матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Найвищу зарплату серед секретарів рад отримувала представниця Нововолинська Олена Шаповал. Вона заробила 339,7 тисяч гривень. Щомісяця їй нараховували 12-15 тисяч гривень премії. Також вона скористалася можливістю отримати 34 тисячі гривень матеріальної допомоги на оздоровлення та стільки ж – матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань. 

В середньому ж Шаповал нараховували 34 тисячі гривень зарплати на місяць.

Таким чином, «Сила правди» проаналізувала, які заробітні плати став отримувати керівний склад рад Володимир-Волинського району різних рівнів після реформи децентралізації, збільшення адміністративних одиниць і місцевих виборів 2020 року. 

В середньому керівництво громад отримує від 12 до 48 тисяч гривень на місяць. У деяких громадах керівництво щомісяця отримує до 20 тисяч гривень премії, а є й такі, які не призначають преміальних. 

До того ж зарплата на тих самих посадах в міських громадах відрізняється від зарплати у селищних та сільських радах. 

Крім того у великих громадах посадовці уже встигли отримати від 30 до 100 тисяч гривень матеріальної допомоги на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024