56 порушень рибальства - результат рибоохоронної роботи у листопаді

09 Грудня 2021, 16:00
Незаконний вилов риби 575
Незаконний вилов риби

У період з 1 по 30 листопада державними інспекторами Волинського рибпатруля проведено 25 рибоохоронних рейдів та викрито 56 порушень природоохоронного законодавства, з яких дев’ять – грубі.

 Також склали 36 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та один – за ч.1 ст. 85 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформили вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 4 658 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 11 686 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 20 кг водних біоресурсів, з яких 13 кг – на ринках. Також вилучено 13 од. заборонених знарядь лову та ще 41 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 12 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, п’ятого листопада в ході рибоохоронної роботи на озері Сірче, поблизу села Добре Камінь-Каширської ТГ Камінь-Каширського району (Ландшафтний заказник «Сірче») викрили два грубих порушення Правил рибальства. Так, двоє громадян  здійснювали вилов риби за допомогою двох сітних знарядь лову. Порушники встигли зловити рибу: плітка – 38 штук, карась сріблястий – 2 штуки, лин – 1 штуку, йорж – 5 штук, окунь – 7 штук, плоскирка – 3 штук, загальною вагою 4 кг. Сума збитків завданих рибному господарству склала 8 085 гривень.

На викритих осіб оформили адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передали в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

Восьмого листопада завдяки зверненню небайдужого рибалки викрили грубі порушення рибальства  на водному об’єкті, поблизу села Журавичі Ківерцівської ТГ Луцького району Волинської області (на території ботанічної пам’ятки природи «Журавичівська»). Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів п’ятьма сітними знаряддям лову. Порушники встигли впіймати 17 штук окунів та 2 штуки щук, загальною вагою 3 кг. Шкода, заподіяна порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, склала 3 601 гривні.

На осіб оформили адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

Читайте також: До п'яти тисяч за рибину: збільшили штрафи за незаконну риболовлю

Довідково. З першого листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Крім цього, з 1 грудня 2021 р. встановлюється заборона вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024