Польща змінила умови в’їзду: негативний тест потрібен навіть для вакцинованих

09 Грудня 2021, 09:45
Польща змінила умови в’їзду 10140
Польща змінила умови в’їзду

У зв’язку з наростанням епідемії коронавірусу Польща змінила правила перетину кордону. 

З понеділка для в’їзду з-за меж Шенгенської зони необхідно мати негативний тест, зроблений не більш ніж за 24 години до поїздки, інформують на спеціальній мапі МЗС України щодо умов поїздок для українців. 

Про це також йдеться на сайті уряду Республіки Польща та на сторінці уряду у твіттері.

«З 15 грудня кожна особа перед прибуттям до Польщі з-за меж Шенгенської зони має здати тест на COVID-19. Тест потрібно зробити не більш ніж за 24 години до поїздки. Важливо: вакцинація не звільняє від тестування», – йдеться у роз’ясненні.

З коментаря представників уряду випливає, що для перетину кордону підходять також швидкі антиген-тести.

«Тести вимагатимуть від усіх, хто в’їздить з-за меж Шенгенської зони. ПЛР- та антиген-тести визнаватимуться однаково», – зазначив заступник глави МОЗ Вальдемар Краска

Нагадаємо, з 9 вересня Польща відкрилася для поїздок українців, у тому числі туристичних, але в’їхати без 14-денної самоізоляції можна лише з повним курсом вакцинації зареєстрованою в ЄС вакциною (Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson&Jonson) або довідкою про перенесену хворобу. Польща додала громадян України до переліку осіб, яким з 9 вересня дозволений в’їзд до країни, в тому числі з метою туризму.

Читайте також: Новий штам коронавірусу Omicron може бути в рази заразнішим, ніж Delta

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024