Страхування для дитини. Підводні камені

14 Грудня 2021, 16:20
Діти Реклама 1170
Діти

Ви робите все можливе, щоб захистити своїх дітей та їхнє майбутнє, включаючи їх фінансове благополуччя. Тому страхування життя у молодому віці таке доцільне. Для кожного важливо, аби дитина надалі мала певний фундамент для подальшого життя. Усім зрозуміло, що найкращий фундамент – це фінансове забезпечення, стартовий капітал.

На ринку існує безліч страхових компаній, які надають комплексні рішення для накопичень коштів та страхування на випадок непередбачуваних ситуацій зі здоров’ям. Бізнес.Район поспілкувався з представницею однієї з найвідоміших (як в Україні, так і у світі)  таких компаній – MetLife.

«Краще, коли дитина у 21 чи у 25 років має уже якийсь стартовий капітал. Я думаю, важливо, щоб про це знали всі батьки. Вже з нуля років дитині можна купити накопичувальну програму. Тим більше, чим раніше ви почнете заощаджувати для дитини, тим легше буде зібрати бажану суму, враховуючи складний відсоток по нарахуванню доходу від інвестицій», - розповідає страхова агентка компанії MetLife у Луцьку Людмила Лук’янчук.

Що таке страхування дитини?

Поліс страхування для дитини, як і для дорослого, поділяється на 2 складові: накопичувальну та ризикову (або ще називають цю складову медичним страхуванням).  Можна придбати для дитини обидві ці програми або якусь одну з них – по бажанню, виходячи з фінансових  можливостей сім’ї.

«Свідома людина вибирає, на що їй краще витратити гроші – лишній раз сходити в кафе чи подбати про  майбутнє своєї  дитини», - ділиться агентка компанії MetLife.

Накопичувальне страхування з річними внесками

Накопичувальне страхування включає в себе такі захисти:

  •    дожиття – сума, яку можна фізично отримати після завершення договору. Цю суму кожна сім’я визначає  індивідуально, виходячи зі своїх фінансових можливостей
  • смерть внаслідок хвороби страхувальник
  • смерть внаслідок нещасного випадку страхувальника
  •  повна та постійна непрацездатність страхувальника

Страхувальник – це той, хто платить річні внески для накопичувальної програми дитини. Це, в основному, тато або  мама (може бути також дідусь або бабуся). Якщо зі  страхувальником  щось сталося з вищевказаних пунктів, то відбувається звільнення від оплати страхових внесків, і  тоді річні внески замість страхувальника платить компанія. І дитина після завершення договору все одно отримує ті кошти, які батьки планували їй відкласти плюс дохід від інвестицій плюс індексація.

«Тобто, якщо ми хочемо, щоб дитина отримала стартовий капітал, то потрошечку відкладаємо для неї щомісяця і вона ці гроші обов’язково отримає, незалежно від того, що може статись зі страхувальником», - запевняє Людмила Лук’янчук

Накопичувальне страхування з одноразовим внеском

Існують також програми накопичення для дитини з одноразовими внесками. Тобто ми кладемо на рахунок компанії якусь суму коштів один раз. А через 20 чи 30 років дитина забирає ці кошти плюс дохід від їх інвестицій.

Наприклад, коли дитина народилась, і ви вирішили покласти їй на рахунок 50  тисяч гривень, то у 20 років вона отримає цей від вас подарунок близько 350 тисяч гривень.

Медичне страхування для дитини

Медичне страхування дитини діє до 27 років. Оформляючи страховку для вашої дитини вже в молодому віці, ви гарантуєте повне покриття всіх нещасних випадків та проблем зі здоров’ям, які можуть виникнути. Страхування від MetLife може ( за бажанням) включає в себе такі захисти  :

  • госпіталізацію
  •  переломи
  • опіки
  • тілесні ушкодження
  • хірургічне втручання внаслідок нещасного випадку чи хвороби
  • діагностування критичного захворювання
  • непрацездатність при нещасних випадках

І ще один важливий момент. При будь-якому з цих випадків, кошти на лікування отримає сім’я  на картковий рахунок страхувальника. І тоді використовує їх в будь-якому медичному закладі.  Тому страхування дитини надає вам доступ до широкого спектру державних і приватних медичних послуг для швидкого та професійного догляду за вашою дитиною.

«Медичне страхування я прирівнюю до благодійності. Якщо в тому році , в якому оплатили нічого з вищевказаного не сталось з вашою дитиною, то ми розуміємо, що ці кошти  допомогли комусь іншому. Але якщо щось таки сталось, то маємо за що лікувати свою дитину. А не просимо в усіх місцях допомоги.  Кругом в світі так живуть. Ви нікуди за кордон не поїдете, не купивши медичного страхування. Тільки в Україні можна жити без нього. Людина має мати гроші на лікування, а не хвилюватися вже тоді, коли дитина захворіла.

Коли людина приходить за програмою, то ми підбираємо зручне страхування відповідно до її потреб і фінансових можливостей», - коментує Людмила Лук’янчук.

Читайте також: Я не хочу жити на милостиню: як в Україні назбирати грошей на щасливу старість

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024