Державній реєстраторці Копачівської сільради заблокували доступ до Держреєстру

15 Грудня 2021, 13:02
Фото ілюстративне 508
Фото ілюстративне

Луцька міська рада отримала лист та наказ від Міністерства юстиції України про результати камеральної перевірки дотримання законодавства при проведенні реєстраційних дій державною реєстраторкою Копачівської сільської ради Іриною Данилевич.

Жінка здійснила реєстрацію права власності на приміщення перукарні у багатоквартирному будинку на вулиці Кравчука, 28. Раніше там була квартира. Переведення статусу з житлового у нежитлове приміщення здійснили з порушенням процедурних норм, – йдеться на сайті міської ради.

Також Ірина Данилевич зареєструвала у держреєстрі право власності на приміщення магазину у багатоквартирному будинку на вулиці Зацепи, 6. Однак, раніше там була квартира. Її перевели без будь-яких погоджень в комерційне приміщення.

Вона ж провела державну реєстрацію переведення квартири у приміщення медико-косметологічного центру на проспекті Грушевського, 9.

Без належних документів провели реєстрацію об’єднання квартир № 1 та 2 у багатоквартирному будинку на вулиці Кравчука, 38 та переведення їх у нежитлове приміщення.

Переведення квартир у комерційні приміщення передбачає можливе їх перепланування. Коли йде втручання в конструктивні елементи багатоквартирних будинків та в конструкції несучих стін, то після цього в інших помешканнях з’являються тріщини та інші проблеми.

Влаштовуючи офісні приміщення на перших поверхах багатоквартирних будинків, встановлюючи сходи, власники забирають в міста частину тротуару, зелені зони, псують фасади будинків.

Міністерство юстиції України направляло лист Ірині Денилевич щодо пояснень виявлених порушень, але відповіді так і не отримало.

Тож у результаті перевірки встановлено чотири факти неправомірних дій вищезазначеної особи, якою внесено зміни щодо технічних показників та функціонального призначення об’єктів нерухомого майна без витребування документів, що відповідно до вимог чинного законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництва об’єкта.

Через неодноразовість проведення реєстраційних дій у реєстрі з порушенням законодавства, Мінюст прийняло рішення про тимчасове блокування доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно Ірині Данилевич на два місяці.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024