Андрій Герус з Волині увійшов в ТОП-100 найвпливовіших людей України

15 Грудня 2021, 16:24
Андрій Герус з Іваничівщини увійшов в ТОП-100 найвпливовіших людей України 754
Андрій Герус з Іваничівщини увійшов в ТОП-100 найвпливовіших людей України

Журнал «Фокус» публікує новий рейтинг «100 найвпливовіших українців». Цього року до нього потрапив уродженець села Литовеж, що на Іваничівщині, Андрій Герус.

Інформацію пишуть 13 грудня на сайті Фокус.

Чоловікові 39 років. Він – народний депутат, фракція «Слуга народу», голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики і житлово-комунальних послуг.

Народний депутат Андрій Герус займається всіма енергетичними питаннями — як ринку газу, так і сферами електроенергії та енергоефективності. Очолюваний ним комітет займається реформами в енергетиці. 

Герус також відомий своєю підтримкою приватизаційних процесів — ініціював передачу на баланс Фонду держмайна Калуської ТЕЦ, яку нещодавно продали на торгах фонду за 801 мільйон гривень (стартова ціна — 230,1 мільйона гривень). 

Крім того, депутат — активний прихильник конкурентного ринку, який часто протиставляє його інтересам олігархів. Герус підтримує заплановану в країні деолігархізацію. Це закон про запобігання загрозам національної безпеки, пов'язаний із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024