Що робити, якщо виникла заборгованість за газ

16 Грудня 2021, 12:16
Борг за газ Реклама 2514
Борг за газ

ТОВ «Волиньгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», постачає природний газ у 245 тисяч домоволодінь. З них понад 110 тисяч мають заборгованість за три й більше місяці. Загальна сума боргових зобов’язань складає 490 мільйонів гривень.

Про це Бізнес.Район повідомляють у компанії.

Найбільше неплатників проживає у Луцьку. Жителі обласного центру боргують за газ 184 мільйони гривень.

«За статистикою, щорічно з вересня по лютий рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги різко знижується. На платіжну дисципліну впливає й той факт, що Волинь уже другий місяць перебуває в «червоній» зоні карантинних обмежень. Відповідно до закону, постачальники не можуть припинити надання житлово-комунальних послуг в регіоні, де встановили «червоний» рівень епіднебезпеки та впродовж місяця по його скасуванню. Але це не означає, що можна не сплачувати за комунальні послуги. Адже саме від вчасних оплат залежить безперебійне постачання енергоресурсів», – констатує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

За його словами, клієнтам, які накопичили великий борг та відмовляються сплачувати рахунки, менеджери компанії спочатку надсилають повідомлення про заборгованість. Якщо ж споживач не реагує упродовж десяти днів, справа передається до юридичного відділу та скеровується до суду. Вирішення питання у суді потягне за собою додаткові витрати з боку боржника.

Родини, які опинилися в скрутному фінансовому становищі, можуть укласти договір реструктуризації та оплачувати борг частинами упродовж кількох місяців. У листопаді такою можливістю скористалися власники 66 домоволодінь.

У ТОВ «Волиньгаз Збут» нагадують, що сплачувати за блакитне паливо потрібно щомісяця до 25 числа. Зробити це можна: за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua; Viber та Telegram-ботів 7104ua; у мобільних додатках 104Mobile для Android та 104Mobile Light для iPhone, через  WEB-банкінг (Приват 24, Ощад 24/7, Монобанк), або у будь-якому банківському відділенні, за допомогою терміналів самообслуговування та на «Укрпошті».

Читайте також: На Волині забудовники купили близько тисячі котлів у Клієнтських просторах 104.ua

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024