Ратне: на капремонт першого поверху дитсадка витратять понад 600 тисяч гривень

20 Грудня 2021, 10:19
Ратнівський дитячий ясла-садка №1 «Веселка» 451
Ратнівський дитячий ясла-садка №1 «Веселка»

У селищі Ратне проведуть капітальний ремонт приміщень першого поверху Ратнівського дитячого ясла-садка №1 «Веселка».

Огляд приміщень провели 16 грудня депутати постійних комісій Ратнівської селищної ради, йдеться на сайті держустанови.

Долучилися до огляду приміщення заступниця селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Олена Антонюк та керівниця управління гуманітарної політики Віра Чернуха.

В ході роботи Віра Чернуха поінформувала, що проблема аварійності приміщення першого поверху Ратнівського дитячого ясла-садка №1 - одна з численних проблем закладів освіти, які доводиться вирішувати селищній раді. Уже виготовлено проєктно-кошторисну документацію.

Читайте також: У ратнівському дитсадочку відкрилася новорічна фотозона

«Капітальний ремонт приміщень першого поверху Ратнівського дитячого ясла-садка № 1 за адресою: вул. 30 років Перемоги, 17 смт Ратне Волинської області». Вартість робіт згідно з проєктом складає 659,8 тисячі гривень.

В результаті тендерних торгів вартість робіт вдалось знизити до 518 796,97 грн.

Із субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій було виділили  400 тисяч гривень. Для реалізації даного проєкту залучені також кошти з бюджету громади – 83,4 тисячі гривень. З них, оплата:

  • 29,2 тисячі гривень – проєктно-кошторисна документація; 
  • 4,2 тисячі гривень – експертиза проєктної документації;
  • 50 тисяч гривень – на оплату за виконані будівельні роботи.

Роботи розпочато. Під час демонтування підлоги виявилося, що каналізаційні труби поржавіли, відірвані та відійшли від стоків, вода не потрапляє в каналізаційну систему, а збирається під фундаментом будівлі, що за стільки років і призвело до руйнації стіни.  

Для усунення виявленої проблеми необхідні додаткові ресурси: на проведення ремонту каналізації, коригування проєктно-кошторисної документації по даному об’єкту, адже вже багато років комунікаціям не приділялась належна увага.

Схожа ситуація з численними проблемами та необхідними значними фінансовими ресурсами для їх вирішення - у переважної більшості закладів освіти та гуманітарної сфери в цілому.

Читайте також: У Ратному виставили на аукціон приміщення Держпродспоживслужби

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024