Підприємцям Сарн нагадали про штрафи за нерозчищений сніг на тротуарах

23 Грудня 2021, 15:22
Снігоприбирання 545
Снігоприбирання

Інспектори з благоустрою нагадують про необхідність розчищення снігу.

Про це йдеться на сайті Сарненської міської ради.

Для недопущення травмування людей в зимовий період, просять власників (балансоутримувачів) об’єктів благоустрою приділяти більше уваги догляду прилеглої території та елементів благоустрою.

Підприємства, установи, організації усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, в тому числі орендарі приміщень, зобов’язані забезпечувати своєчасну чистку від снігу та льоду закріпленої за ними території, дотримуючись таких правил:

  • роботи з чистки від снігу та льоду розпочинати з настанням снігопаду (прилегла територія повинна бути розчищена не пізніше ніж до 10 годин ранку, з понеділка по неділю);
  • від снігу та льоду в першу чергу очищати тротуари, сходи, пандуси, люки водопровідних і каналізаційних колодязів;
  • в період ожеледиці тротуари, сходи, пандуси, та прилеглу територію посипати фракційними та іншими протиожеледними матеріалами.

За порушення Правил благоустрою території Сарненської громади передбачена адміністративна відповідальність (ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення) – у вигляді штрафу від 340 до 1700 гривень.

До слова, за період від 1 грудня під час снігопадів інспектори з благоустрою надали 36 попереджень особам котрі невчасно відреагували на прохання прибрати об’єкти та елементи з благоустрою (тротуари, сходи, пантуси). 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024