Бізнесменам Волині повернули 856 мільйонів гривень ПДВ

03 Січня 2022, 13:00
Бізнесу повернули гроші 654
Бізнесу повернули гроші

За підсумками одинадцяти місяців 2021 року волинським господарюючим об’єктам відшкодували 856 мільйонів гривень ПДВ. Це на 308 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду торік. 

Про це Бізнес.Район дізнався в пресслужбі податківців Волині.

«Фахівці податкового адміністрування в межах компетенції своєчасно та якісно перевіряють достовірність задекларованих до відшкодування сум ПДВ. Завдяки електронній взаємодії з платниками ПДВ, що виключає суб’єктивний чинник, ДПС отримує всю необхідну для аналізу інформацію дистанційно. Відповідно до затвердженого порядку надані звіти перевіряються на наявність бюджетних ризиків. За умови їх відсутності, бюджетне відшкодування ПДВ відбувається у визначені терміни», – зазначає начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що увага податкових інспекторів зосереджена насамперед на підприємствах, які потенційно створюють ризики для наповнення бюджету.

«Така позиція ДПС відповідає інтересам представників реального сектору економіки, які власне і наповнюють бюджет, та держави», – підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо, що з початку 2021 року на Волині до держбюджету сплачено понад 2,3 мільярда гривень податку на додану вартість.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024