В Україні зросте попит на аграрних фахівців

08 Січня 2022, 17:36
Агрофахівці 996
Агрофахівці

Кожен новий рік змінює український ринок праці і виводить у топ все нові й нові спеціальності, а якісь фахівці стають не популярними і навіть втрачають роботу. У зв’язку з розвитком в країні аграрної сфери, матимуть попит професії, пов’язані із сільським господарством.

Про це йдеться на сайті Аgrotrend.

Також неймовірно потрібні в Україні інженерно-технологічні спеціальності, працівники критичної інфраструктури. Це електрики, спеціалісти в галузі водоканалів, технологи переробної харчової промисловості.

«Сектор послуг буде розвиватися, і не завжди там потрібна вища освіта. Бо насамперед потрібні фахівці середньої ланки», – наголосив економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Це і офіціанти, і різні співробітники готелів, адміністратори, ресепшіоністи, хостес і таке інше. Зарплати в секторі послуг не сильно зміняться, проте роботу знайти буде легко та дуже швидко.

Традиційно в Україні назріває дефіцит кваліфікованих спеціалістів у IT-сфері, каже Олексій Кущ

У списку популярних опинилися саме такі професії тому, що вони походять із зростаючих галузей економіки.

«В Україні формується африканська модель ринку праці. Коли відбувається деградація інфраструктури, промисловості та енергетики, проте залишається критична інфраструктура. Відповідно, той невеликий прошарок фахівців, необхідних для функціонування цієї інфраструктури, важко створити через погану систему освіти», – розповідає фінансовий аналітик.

За словами експерта з працевлаштування Валентини Бардадим, 2021 трохи зрівняв і виправив глибокі проблеми 2020 коли багато людей шукали роботу, а вакансій було вкрай мало.

Це дає надію, що у 2022 році кількість вакансій та рівень зарплат продовжить зростати, вважає Бардадим. За її словами, популярними та затребуваними будуть IT-сфера, виробництво та агробізнес.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024