Громадська оцінка Волинської митниці: у Луцьку презентували новий проєкт

14 Січня 2022, 18:01
Митниця 924
Митниця

Відбулася презентація проєкту «Громадська оцінка роботи Волинської митниці: реформи, перспективи, проблеми, рішення».

Захід організували у п'ятницю, 14 січня. Про це повідомила кореспондентка видання Бізнес.Район

Проєкт реалізовуватиме громадська організація «Агенція міжнародної співпраці» в рамках підтримки проєкту Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який виконується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу. З детальною інформацією про громадську ініціативу «За чесну та прозору митницю» можна ознайомитися за посиланням:  http://tfdialogue.ier.com.ua/archives/2972

«Ми прагнемо до побудови ефективної, чесної та прозорої, підконтрольної суспільству митниці, сприянню діалогу та співробітництву між учасниками громадського суспільства та органами державної влади», – пояснює основну мету керівник проєкту Віталій Киричук.

Уже раніше відбулося дослідження «Товарна контрабанда: криміналізувати чи ні? Погляд з прикордонної Волині». Програму реалізовували у березні — червені 2020 року з метою дослідження та аналізу на рівні Волинської області думок зацікавлених сторін та громадськості щодо доцільності можливого впровадження кримінальної відповідальності за контрабанду товарів комерційного призначення, встановлення прогалин у законодавчому регулюванні зазначеної проблеми.

На 2022 рік фахівці Волинської торгово-промислової палати запланували проєкт «Громадська оцінка роботи Волинської митниці: реформи, перспективи, проблеми, рішення».

Метою проєкту є:

  • здійснити громадську оцінку роботи Волинської митниці, визначити успішні аспекти та що можна поліпшити;
  • провести оцінку виконання Плану заходів з реформування та розвитку системи органів, що реалізують митну політику;
  • підготувати відповідні рекомендації, спрямовані на поліпшення роботи митних органів.

Відповідно до мети організатори очікують відповідних результатів:

  • провести якісне дослідження роботи Волинської митниці та підготувати пропозиції щодо покращення роботи, визначити обізнаність та оцінити суб'єктів ЗЕД щодо нововведень, які впроваджуються на митниці;
  • здійснити аналіз виконання Плану заходів з реформування та розвитку системи органів, що реалізують митну політику (в регіональному розрізі), який був затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року 569
  • визначити дієвість окремих заходів, сформулювати рекомендації з покращення ситуації з реформуванням митниці;
  • обговорити результати опитування та результатів моніторингу з зацікавленими сторонами в форматі двох круглих столів за участю не менше 30 осіб;
  • підготувати спільний аналітичний звіт за результатами проведеного дослідження, а також позиційний документ з рекомендаціями.

Важливим є те, що проаналізують, наскільки виконується «План заходів з реформування та розвитку системи органів, що реалізують митну політику».

Читайте також: Міжнародний пункт пропуску «Доманове» перебудують

Довідково.ГО «Агенція міжнародної співпраці» створена у 2014 році. За цей час брала участь у багатьох проектах, зокрема і міжнародного спрямування.

Завдання організації – розвиток підприємництва, допомога місцевому бізнесу, активізація діалогу між бізнесом і владою, просування ідей «зеленої» економіки.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024