На Волині за 2021 рік подали понад 5 тисяч декларацій для отримання податкової знижки

17 Січня 2022, 14:29
Податкова знижка 425
Податкова знижка

Упродовж 2021 року декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки до державних податкових інспекцій Волині подали 5133 громадянина.

Волиняни задекларували до повернення понад 14 мільйонів гривень ПДФО. Із задекларованої суми 12,5 мільйона гривень вже надійшло на рахунки платників. Про це Бізнес.Район повідомили у Секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Усім, хто планує подавати Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, зокрема для отримання податкової знижки, у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують зареєструватися в Електронному кабінеті на єдиному вебпорталі ДПС України.

«Саме електронний формат взаємодії – сучасний і зручний спосіб спілкування з контролюючими органами. Враховуючи потреби платників, ДПС системно працює над вдосконаленням електронних сервісів. Тому пропонуємо прихильникам новітніх інформаційних рішень подавати декларації до ДПС за посередництвом телекомунікаційного зв’язку. До речі, в Електронному кабінеті передбачена можливість . підкріплення необхідних копій документів. Варто наголосити, що декларація в рамках одноразового добровільного декларування подається лише в електронному вигляді», - наголошує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що податкова знижка надається лише громадянам, котрі отримують легальну заробітну плату, тобто сплачують ПДФО. Право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2021 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2022 року включно.

Читайте також: За 2021 рік лучани сплатили понад 187 мільйонів військового збору

Довідково: Порядок отримання податкової знижки визначено статтею 166 Податкового кодексу України. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом  звітного податкового року платником ПДФО витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Після отримання декларації визначається сума, що підлягає поверненню, яка громадянам перераховується протягом 60 днів поштовим переказом або на банківський рахунок. 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024