На Рівненщині водій намагався дати хабаря поліцейським

18 Січня 2022, 12:07
Поліцейські зупинили мотоцикліста 373
Поліцейські зупинили мотоцикліста

У Сарненському районі поліцейські задокументували надання водієм хабаря за порушення правил дорожнього руху.

Кермувальник двоколісного, аби не сплачувати штраф, надав інспекторам сектору реагування патрульної поліції неправомірну вигоду в розмірі тисячі гривень.  Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

О 13:20 17 січня, на вулиці Шевченка у селищі Степань у поле зору поліцейських потрапив мопед «Suzuki» без номерних знаків. Спілкуючись із кермувальником, 24-річним жителем села Бутейки, інспектори СРПП Сарненського районного відділу поліції встановили, що кермувальник не має посвідчення водія та полісу внутрішнього обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, їхав без мотошолома, а транспортний засіб не був зареєстрований у встановленому законом порядку.

Під час складання адмінматеріалів водій двоколісного запропонував поліцейським гроші, аби надалі не сплачувати штраф за вказані правопорушення. Попередження про кримінальну відповідальність аргументом для 24-річного молодика не стали й він поклав 1000 гривень між сидіннями у службовому авто.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Грошові кошти вилучені, а до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

За скоєний злочин зловмиснику загрожує від двох до чотирьох років позбавлення волі, а за порушення адміністративного законодавства – штраф. 

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024