Творчим і активним: на Рівненщині передбачили сім мільйонів гривень на стипендії та премії

20 Січня 2022, 16:11
На Рівненщині підтримають фінансово активних людей області. 443
На Рівненщині підтримають фінансово активних людей області.

На Рівненщині підтримають фінансово активних людей області.

Премії, стипендії, грошові нагороди отримають освітяни, науковці, спортсмени, патріоти, активісти та учні області. Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Загалом з обласного бюджету у 2022 році на підтримку найкращих фахівців у своїх галузях, в межах затверджених обласних програм, передбачено близько сім мільйонів гривень.

«Талановита молодь, спортсмени та науковці – це майбутнє нашої держави. Такі люди – взірці та мотиватори для інших. Завдяки їхній щоденній праці, здобуткам та досягненням про Рівненщину дізнаються не лише в Україні, а й в світі. Позиція влади в цьому питанні однозначна – маємо підтримувати найкращих», – відзначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

В обласному бюджеті передбачили кошти на такі винагороди:

Стипендії 15 обдарованим та активним людям з інвалідністю 

Їх виплачують щороку для мешканців області за активну участь в науковій, творчо-мистецькій, спортивно-масовій, громадській та соціальній діяльності. Цьогоріч обдаровані та активні люди з інвалідністю отримають 15 стипендій голови Рівненської обласної державної адміністрації та голови обласної ради. Місячний розмір – одна тисяча гривень. Загальна сума – 180 тисяч гривень.

Премії для працівників культури

Стипендії, у розмірі 75 тисяч гривень, передбачені провідним діячам, ветеранам і пенсіонерам культури та мистецтва. Також, по 10 тисяч гривень, а це 5 премій отримають діячі в галузі літератури, охорони культурної спадщини, музичного і образотворчого мистецтва.

Для переможців творчих проектів у галузі літератури, театрального, музичного, образотворчого мистецтва, хореографії, народного мистецтва, кінематографії закладено 100 тисяч гривень. Загальна сума на мотиваційні виплати – 225 тисяч гривень.

Відзначення успішних спортсменів та їх тренерів 

Стипендії голови облдержадміністрації призначені провідним спортсменам та тренерам області з олімпійських видів спорту та їхнім тренерам, а також спортсменам з інвалідністю. Розмір кожної стипендії складає від 2 до 8 тисяч гривень щомісячних виплат впродовж року. Загалом це понад 4,8 мільйона гривень.

Грошове заохочення молодих вчених, активних освітян та успішних учнів 

5 молодих вчених Рівненщини отримають премії за свої дослідження. На таке заохочення з обласного бюджету виділено 75 тисяч гривень.

Понад 150 осіб, серед яких студенти та учні, отримають іменні сертифікати за вагомі успіхи у навчанні, перемоги на всеукраїнських студентських олімпіадах, конкурсах студентських наукових робіт, всеукраїнських конкурсах фахової майстерності, участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, за 200 балів на ЗНО, а також за активну громадську роботу. На це в обласну програму закладено 967 тисяч гривень.

Найкращим педагогам області в 2022 році передбачені премії на суму 600 тисяч гривень. Грошові винагороди отримають 4 освітян за перемогу в обласному турі конкурсу «Учитель року-2022» та 10 осіб відзначать за особливі досягнення.

Загалом на галузь освіти спрямують понад 1,6 мільйона гривень.

Вшанують за національно-патріотичне виховання 

Фінансову підтримку отримають громадяни України, які зробили вагомий внесок в розвиток національно-патріотичного виховання у Рівненській області. На таке заохочення з обласного бюджету виділено 50 тисяч гривень.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024