Луцьк отримає ще дев'ять нових тролейбусів

25 Січня 2022, 15:19
Луцьк отримає ще 9 нових тролейбусів 430
Луцьк отримає ще 9 нових тролейбусів

Луцький міський голова Ігор Поліщук та директор ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» Дмитро Писаний підписали акти прийому-передачі на ще дев'ять нових тролейбусів, які автозавод виготовив для міста.

Про це йдеться на сайті міськради.

Вже цього тижня вони виїдуть на маршрути №1, 2, 5, 12, 15 та 15а.

Ігор Поліщук зазначив, що такі тролейбуси Луцьке підприємство електротранспорту вже експлуатує півтора року. Саме тоді місто отримало перші екземпляри громадського транспорту, і вони добре себе зарекомендували.

«Тролейбуси надійні, не мають значних поломок та найголовніше – зручні, про що неодноразово відгукувались лучани. А ще, що важливо для міського комунального підприємства, вони в умовах критичного зростання вартості електроенергії, допомагають нам економити кошти, адже, орієнтовно, на 30% споживають менше електроенергії, ніж старі тролейбуси», – повідомив міський голова.

Ігор Поліщук також розповів, що в середині лютого місто планує повністю отримати усі тролейбуси, а це – ще вісім одиниць транспорту та рухатиметься до наступного проєкту, який передбачає придбання ще 30 тролейбусів, шість з яких будуть з автономним ходом.

За його словами реалізовують також грантовий проєкт на 155 тисяч євро, який передбачає побудову додаткових тролейбусних ліній, нові поворотні стрілки, які допоможуть скоротити загальний пробіг тролейбусів та оптимізувати схему маршрутів.

Читайте також: У Луцьку відновлять зупинку «Центральний ринок»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024