Податківці обговорили з представниками Ратнівської громади законодавчі новації 2022 року

26 Січня 2022, 17:39
Податківці обговорили з представниками Ратнівської громади законодавчі новації 2022 року 785
Податківці обговорили з представниками Ратнівської громади законодавчі новації 2022 року

Представники Головного управління ДПС у Волинській області обговорили з представниками Ратнівської громади важливі питання щодо оподаткування та декларування.

Спілкування відбулося у режимі ZOOM-діалогу, інформує Район.Ратне пресслужба податківців.

Співрозмовникам вдалося обговорити законодавчі особливості здійснення підприємницької діяльності, оподаткування землі, застосування РРО та окремі моменти одноразового добровільного декларування.

«Фінансова стабільність кожної з громад передбачає ритмічні податкові надходження. Тому податкова служба пропонує відкритий діалог представникам місцевого самоврядування з тим, щоб розуміти умови, в яких  ми залучатимемо бюджетні надходження, як бізнесу адаптуватися до нових податкових умов і фінансові можливості місцевого самоврядування для виконання соціально-економічних програм», – наголосив у вступному слові заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.     

Про конкретні механізми залучення бюджетних надходжень, законодавчі зміни, особливості оподаткування доходів фізичних осіб та справляння плати за землю учасникам ZOOM-конференції розповіли керівники структурних підрозділів податкової служби краю.

Зокрема, завідувачка сектору інформаційної взаємодії Олена Нікотіна звернула увагу на особливостях застосування РРО та одноразовому добровільному декларуванню.

Керівниця управління податкового адміністрування юридичних осіб Лариса Ревіна поінформувала про особливості індексації нормативної грошової оцінки землі та  важливість її проведення для повноти  бюджетних надходжень громад.

Начальник відділу адміністрування ПДФО, єдиного внеску та розгляду звернень платників податків Олександр Котюн пояснив учасникам діалогу особливості нарахування і сплати мінімального податкового зобов’язання власникам землі за підсумками поточного фінансового року.

Учасники спілкування ZOOM-діалогу,
Учасники спілкування ZOOM-діалогу,

Читайте також: Ратнівчани сплатили понад дев’ять мільйонів гривень плати за землю у 2021 році

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024