В одному з сіл громади Володимира за державні кошти планують реконструювати очисні споруди

27 Січня 2022, 10:49
Програма «Питна вода» 510
Програма «Питна вода»

У Володимирі планують в рамках програми «Питна вода» провести реконструкцію очисних споруд, що у селі Заріччя

Про це йшлося під час зустрічі очільника громади Ігоря Пальонки з міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим, інформують на офіційній сторінці громади у фейсбуці. 

Міський голова також розповів, що завдяки міністру познайомився з керівником Фонду енергоефективності. 

Як ви знаєте, у громаді реалізовується проєкт «Теплий дім», у якому беруть участь 10 багатоквартирних будинків. Вважаю цей проєкт по утепленню та термомодернізації будинків дуже вигідним для громади. Відтак найближчим часом планую зустріч із головами ОСББ з метою збільшення подання кількості заявок на участь, – зазначив Ігор Пальонка.

На зустрічі з міністром також обговорили державну програму  ремонту харчоблоків у школах.  У Володимирі цього року буде обрано два загальноосвітніх навчальних заклади, де капітально відремонтують харчоблоки із повною заміною обладнання

Окрім цього, обговорили питання розробки комплексного плану просторового планування, який покликаний відобразити плани на розвиток нашої громади у найближчі роки. На виготовлення даних документів є субвенція. 

Вірю, що подібна робота дасть можливість залучення додаткових інвестицій у громаду. Проговорили також питання будівництва вітрових станцій, яке зупинилось на стадії проєктування, доки не буде готовий план просторового планування території населених пунктів громади, – зауважив очільник громади.

Іще одне важливе питання, яке обговорили з міністром, стосувалось програми «Питна вода», на яку з держбюджету виділяють мільярд гривень. У Володимирі планують подати на цю програму проєкт реконструкції очисних споруд, що у селі Заріччя. Наразі вже є розроблена відповідна документація, яку передадуть для ознайомлення у міністерство.

Читайте також:  У Володимирі провели навчання для роботодавців

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024