У Шацьку безробітним пропонують стати патронатними вихователями

27 Січня 2022, 17:22
У Шацьку безробітним пропонують стати патронатними вихователями 749
У Шацьку безробітним пропонують стати патронатними вихователями

Патронатними вихователями можуть бути члени родин, які довго живуть у шлюбі, мають спільних дітей не молодших підліткового віку, у тому числі безробітні.

Про це повідомили у Шацькому центрі зайнятості.

Патронатний вихователь – це благородна справа для сімейного виховання дітей та працевлаштування тимчасовими батьками.

З метою популяризації послуги патронату над дитиною та пошуку кандидатів у патронатні вихователі, 25 січня для клієнтів Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості проведено тематичну зустріч.

До участі в заході запросили психолога відділу соціальних послуг Територіального центру надання соціальних послуг Шацької селищної ради Надію Цюп’ях, яка поінформувала, що патронатними вихователями можуть бути члени родин, які довго живуть у шлюбі, мають спільних дітей не молодших підліткового віку, у тому числі безробітні. 

Такий спосіб зайнятості не передбачає усиновлення чи відриву дитини від рідних батьків. Навпаки, він має на меті розв’язати родинні проблеми шляхом тимчасової опіки над дитиною, аби вона не потрапила в інтернат, а виховувалася у сімейній атмосфері.

Патронатним батькам виплачується винагорода за надані послуги, однак вони обов’язково повинні пройти курси спеціальної підготовки й відповідати іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві. 

Дитина в патронатній сім’ї може перебувати до шести місяців, потрапити туди з різних причин: якщо батьки розлучаються, захворіли, не мають можливості доглядати за дитиною, навіть через стихійне лихо. Після закінчення терміну перебування у патронатній родині діти повернуться до батьків або їх віддають на всиновлення.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024