Волинські платники ПДВ торік спрямували до держбюджету майже 2,6 мільярда гривень податку на додану вартість

28 Січня 2022, 11:20
Гроші 390
Гроші

Упродовж  2021 року на Волині до держбюджету сплатили майже 2,6 мільярда гривень податку на додану вартість. Сума перерахованого ПДВ до держбюджету господарюючими суб’єктами області на 15,5 відсотка перевищує показники 2020 року.

Про це Бізнес.Район дізнався у пресслужбі волинських податківців.

Серед чинників, що торік сприяли позитивній динаміці у сплаті бюджетоутворюючого ПДВ у податковій службі краю називають ефективність податкового адміністрування та належний рівень податкової культури представників реального сектору економіки.

«Легальний бізнес нині дуже уважно підходить до вибору ділових партнерів. Як відомо, у випадку господарських відносин з підприємствами з ознаками ризиковості діяльність платника аналізується досить уважно. Щоб убезпечитися від сумнівних ділових контактів ми пропонуємо бізнесу дізнатися більше про надійність  бізнес-партнера  на вебпорталі ДПС України, та рекомендуємо всім платникам ухвалювати рішення щодо взаємовідносин у бізнесі, попередньо вивчивши ділову репутацію потенційних партнерів», - зазначає начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що алгоритм роботи з платниками ПДВ передбачає винятково дистанційну взаємодію та максимально оперативне опрацювання отриманої від платників інформації на предмет ризиковості.

«Аналіз та оцінка діяльності платника на наявність ризиків виключає суб’єктивний чинник, оскільки відбуваються в автоматичному режимі.  Мета податкової служби – своєчасно виявити бюджетні ризики, в межах компетенції запобігти зловживанням і цим створити кращі конкурентні умови для діяльності реального сектору економіки», - підсумувала  Світлана Савчук.

Довідково: 2021 року волинському бізнесу відшкодували 954 мільйони гривень ПДВ.

Читайте також: Землевласники Маневиччини спрямували до місцевих бюджетів майже 15 мільйонів гривень

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024