Фахівці рівненських громад практикувалися в організації бухгалтерського обліку та звітності

27 Січня 2022, 16:16
Бухгалтерський облік 492
Бухгалтерський облік

Близько 100 представників громад Рівненщини взяли участь в онлайн-семінарі на тему «Організація бухгалтерського обліку та звітності в громадах».

Захід організувала команда регіонального офісу «U-LEAD з Європою в Рівненській області». Про це Бізнес.Район повідомили в пресслужбі регіонального офісу.

«Ми проводимо чимало заходів, які стосуються фінансів. Ця тема завжди актуальна для громад, тому ми запросили зовнішніх експертів, щоб ще ширше розкрити цю тему та дати відповіді на запитання від представників громад», – зазначив у вітальному слові Руслан Сивий, керівник регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області.

Мета заходу – підготувати учасників до ефективної організації бухгалтерського обліку у територіальних громадах та належного відображення активів та розрахунків у фінансовій звітності.

Два дні представники громад Рівненської області опрацьовували основні норми та новації організації бухгалтерського обліку та звітності у місцевих радах.

Ірина Дрозд,  експертка з бухгалтерського обліку та звітності, зазначила, що метою ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивою та повної інформації про фінансовий стан та результати діяльності органу місцевого самоврядування. 

Представники громад разом з Тетяною Ларіковою практикувалися у проведенні аналізу призначення та основних положень облікової політики. Також розглядали блок питань щодо обліку заробітної плати.

Не оминули експертки питання щодо проведення інвентаризації в територіальних громадах, в ході якої у фахівців виникає чимало запитань. Також аналізували чинні та нові вимоги до складання фінансової звітності.

Читайте також: На вулиці Рівного вийдуть муніципальні інспектори з паркування

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024