На Волині торік сплатили 628 мільйонів гривень податку на прибуток

31 Січня 2022, 13:13
Гроші 486
Гроші

Упродовж 2021 року волинські підприємства (без врахування великих платників податків) спрямували до держбюджету 628 мільйонів гривень податку на прибуток. Сума сплаченого торік податку на прибуток на 45 відсотків перевищує аналогічні надходження 2020 року.

Про це Бізнес.Район дізнався у пресслужбі волинських фіскалів.

Такий ріст сплати податку на прибуток в умовах карантинних обмежень  у Головному управлінні ДПС у Волинській області пояснюють належною адаптацією бізнесу до особливих умов діяльності та якіснішим адмініструванням з боку фахівців ДПС.

«Діяльність в умовах світової пандемії вимагає особливих зусиль від представників бізнесу, щоб зберегти прибутковість своїх проєктів, і виняткової уваги фахівців податкового адміністрування, які протидіють спробам певних бізнесменів приховати реальний результат господарської діяльності задля ухилення від сплати податків. Тому першочергово ми ретельно аналізуємо фінансову і податкову звітність суб'єктів господарської діяльності, які збільшують дохід, але зменшують нарахування і сплату податку на прибуток», – коментує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців зазначила, що саме акцент на аналітичну складову допомагає з’ясувати адекватність задекларованого податку на прибуток отриманому доходу, відтак – у межах повноважень   протидіяти спробам господарюючих суб’єктів відзвітуватися про фіктивні збитки.

«Будь-яка бізнес-діяльність спрямована на отримання прибутку. Звісно ж, на фінансовий результат впливає чимало чинників. Однак, практика цілеспрямованого приховування прибутку з тим, щоб не платити податки неприпустима в умовах, коли держава потребує коштів для захисту суверенітету та безпеки громадян», – підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також: На Горохівщині торік сплатили 5,5 мільйона гривень податку на нерухомість

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024