У Луцьку підприємці вийшли на акцію проти касових апаратів

07 Лютого 2022, 12:30
Підприємці 1070
Підприємці

Під стінами Волинської облдержадміністрації підприємці влаштували акцію протесту. Вони вимагають внести зміни в закон про обов'язкове використання касових апаратів.

Про це розповіла голова громадської організації «Приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Тетяна Іовенко, йдеться на Суспільному.

Зі слів співорганізаторки, на акцію протесту зібралися майже 150 людей. В поліції ж нарахували орієнтовно сотню учасників, – сказав у коментарі Суспільному начальник управління превентивної діяльності Нацполіції Волині Володимир Солоненко.

«Мало людей. Мали ще приїхати люди з Нововолинська та Ковеля. Але не змогли», – зазначила Тетяна Іовенко і додала, що більшість людей під ОДА – працівники кількох ринків обласного центру.

Читайте також: Чому з магазинів зникли термінали

Такі ж акції, каже жінка, нині відбуваються ще в кількох містах України.

«Йде знищення системи спрощеного оподаткування, бо касові апарати це вже загальна система оподаткування», – каже співорганізаторка акції. Зі слів Тетяни Іовенко, купівля, налаштування та обслуговування касових апаратів – дорого. Відтак не всі підприємці можуть це собі дозволити.

До учасників мітингу з ОДА вийшов керівник обласного управління економіки Анатолій Банера. Підприємці передали йому звернення до центральних органів влади.

«Це питання не компетенції облдержадміністрації. Ми ще раз проговоримо з організаторами їх вимоги і передамо їх звернення в центральні органи влади», – зазначив Анатолій Банера.

Акція підприємців тривала майже годину.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024