З турботою про себе та довкілля: як правильно обрати світильники

08 Лютого 2022, 13:35
З турботою про себе та довкілля: як правильно обрати світильники Реклама 708
З турботою про себе та довкілля: як правильно обрати світильники

Для інтер’єру дому люстри та світильники – це непросто пристрій для освітлення, це елемент декору, який часто являється єдиним оздобленням кімнати.  Сучасний стиль оформлення приміщень націлений на лаконічність та мінімалізм. Тому дуже часто в якості прикраси спальні чи іншої кімнати виступає саме гарна, креативна та навіть  розкішна люстра.

На перший погляд здається, що обрати світлодіодні лампи, ЛЕД лампочки для дому  чи інше освітлення – неважко. Адже для цього існує безліч магазинів та сайтів в інтернеті, наприклад, в Україні є 27 магазинів мережі  Brille, де продають як онлайн, так і в звичайних торгових точках. Та все ж це буде не таким простим завданням, як здається. Основне – визначити, який саме тип освітлення вам потрібен.

Вуличний ліхтар
Вуличний ліхтар

Наприклад, власне самі люстри, бувають класичними або ж стельові. Чудовою характеристикою першої є те, що її можна опустити на деяку відстань від стелі на ланцюжку чи пружинах. Особливість другої – кріпиться безпосередньо під стелею.

Класичні люстри – втілення елегантності та вишуканості. Вони додадуть кімнаті святкової атмосфери.

Світильники, які фіксуються під стелею – більше підійдуть людям, які люблять мінімалізм, простоту та практичність.

Все залежить від того, що вам більше для душі та для якої саме кімнати шукаєте світильник.

От, наприклад, для вітальні чудово може підійти класична люстра. Найкраще, якщо вона буде розрахована на п’ять або ж більше ламп,  тоді зможе чудово освітити весь простір без зайвого дискомфорту.

Класична люстра
Класична люстра

Для дитячої або ж дорослої кімнати найкращим варіантом буде люстра, яка фіксується під стелею в пастельних тонах. Адже це місце, де хочеться розслабитися та відпочити без зайвої метушні. 

Та часто, центральної люстри може бути не достатньо. Тоді для додаткового освітлення експерти радять використовувати бра або ж настільні лампи. Вони чудово підійдуть для школярів, студентів або ж любителів почитати ввечері чи просто для того, щоб освітлення в кімнаті було рівномірним. Варто врахувати той факт, що вони також бувають різних видів. І можна обрати такий, що буде найкраще саме для ваших потреб.

До слова, бра можна не лише використовувати для додаткового освітлення спальні, воно чудово підійде для балкона, комори, ванної кімнати або ж кабінету. Для того, щоб не помилитися з вибором такого світильника, варто чітко визначити де і для чого ви будете його використовувати. 

Дизайн для кухні
Дизайн для кухні

Адже і вони також бувають різними. Можуть бути для використання спрямованого світла, розсіяного, комбінованого, локального або ж основного. Останнє найчастіше вибирають для комори, коридору, балкону чи передпокою. Решта – експерти радять використовувати, як додаткове освітлення.

 Настільних ламп також існує кілька видів. Найбюджетніша – розжарювальна. Її мінус – невеликий термін використання.

Ще є галогенні лампи. Вони споживають значно менше електроенергії, відрізняються сучасним дизайном, тому ціни – вищі.

Ще бувають діодні лампи. Вони найдорожчі та найекономніші з усіх перерахованих, адже працюють на LED освітленні. Словом, їхня вартість компенсується меншою затратою електроенергії.

Якщо при виборі світильників ви дбаєте не лише про власний комфорт, але й про навколишнє середовище, то найкращим вибором для вас будуть світлодіодні.

Лампа бра
Лампа бра

На відміну від звичайних, люмінесцентних ламп, вони не містять ртуть. Також відрізняються  довгим терміном використання – до 10 років і як згадували раніше, набагато менше споживають електроенергії.

Ну і звичайно, якщо ви проживаєте у приватному будинку з власним подвір’ям, то не варто забувати про вдало підібране вуличне освітлення.

Тут варто пам’ятати не лише про те, що воно забезпечить функцію краси та комфорту вашого дому. Це безперечно – безпека. Адже, якщо навколо будинку достатньо яскраве освітлення, злодій навряд чи наважиться туди проникнути. Також варто пам’ятати про несприятливі умови, тому на якості вуличного освітлення економити не варто.

При виборі освітлення ніколи не поспішайте. Головне тут, зважити всі аргументи, що подані вище, а також ваші потреби, смаки та вподобання!

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024