Громади Волині у січні отримали в розпорядження 468 мільйонів гривень податкових платежівм

14 Лютого 2022, 12:00
Гроші 517
Гроші

До місцевих бюджетів Волині у січні 2022 року надійшло 468,3 мільйона гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Про це Бізнес.Район дізнався в пресслужбі волинських податківців.

Це на 65,8 мільйона гривень більше, ніж у січні торік.

«Сума отриманих громадами податкових надходжень на 16,3 відсотка перевищує показники січня 2021 року. Тобто, громади області за підсумками першого місяця нового фінансового року отримали суттєво більше коштів для фінансування власних видатків», – зазначає заступниця начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець наголосила, що саме початок року – період для ретельного аналізу тогорічних надходжень і планування заходів для забезпечення сталих показників сплати податків упродовж року.

«Маємо гарні напрацювання щодо обміну інформацією між податковою службою та територіальними громадами у контексті залучення додаткових надходжень. Податківці завжди відкриті для конструктивного діалогу з лідерами місцевого самоврядування  з питань, що належать до компетенції ДПС. Насамперед звертаємо увагу на можливостях місцевого самоврядування в питанні легалізації праці і держреєстрації підприємницької діяльності. До речі, саме зараз держава запропонувала прийнятний механізм одноразового декларування активів, що придбані за неоподатковані в минулому доходи», – підсумувала Ольга Ліщинська.

Читайте також: Ковельчани для потреб армії сплатили понад два мільйони гривень військового збору

 

Нагадаємо, що громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплатили податки, можуть скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема, до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2021 рік. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за  новою формою  зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024