«Дія» відстояла кібератаки з чотирьох країн

16 Лютого 2022, 10:52
Дія 2739
Дія

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що команда «Дії» відбилася від атаки хакерів з Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану.

Про це Бізнес.Район дізнався з телеграм-каналу міністра.

Михайло Федеров написав, що приблизно о 20:00, услід за банками, потужна DDoS-атака розпочалася і на портал «Дія», що було очікуваним.

«Початковий вектор – Росія та Китай. Десь 600 тисяч пакетів шкідливого трафіку в секунду. Наші фахівці швидко «обрізали» цей напрямок, але атака повернулася вже із Чехії та Узбекистану. І знову була «відбита». Для користувачів «Дії» атака залишилася непомітною», – наголосив Федоров.

«Працюємо під постійним тиском та провокаціями, але максимально мобілізовані та сконцентровані. Зберігаємо спокій та рухаємося далі», – додав міністр.

Нагадаємо, ввечері 15 лютого хакери атакували сайти Міноборони, ПриватБанку та Ощадбанку. Роботу банківських вебресурсів відновили. Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для протидії та локалізації кібератаки.

За цим фактом Головне слідче Управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження за  статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024