Є Roshen: «Наш Край» та SPAR тролять АТБ

21 Лютого 2022, 09:00
У магазині SPAR 993
У магазині SPAR

У супермаркетах мережі «АТБ» зникли солодощі фабрики «Roshen». Натомість мережі супермаркетів «Наш Край» та SPAR не втратили нагоди нагадати, що на їх полицях ці солодощі є. 

У ситуації щодо взаємодії відомих брендів розбиралася журналістка Бізнес.Район.

Іноді на ринку виникають моменти, коли виробник та продуктова мережа не можуть домовитися. Внаслідок цієї ситуації й виник мем про АТБ і Roshen, адже буде складно замінити популярного виробника, споживачі шукатимуть його в іншому місці. 

Таке зникнення брендів в мережі не вперше. На початку минулого року відвідувачі АТБ-маркету зауважили, що з магазинів зникли напої Coca-Colа, Fanta, Sprite, Schweppes. Через кілька місяців Coca-Cola все-таки повернулася на полиці АТБ-маркетів, але вже тільки великої ємності – на 2,25 л (крім Schweppes) та іншої форми.

«Думаю, що Roshen та АТБ домовляться, як це було з Coca-Cola минулого року», – розповідає Віктор Корсак, голова ради директорів компанії VolWest Group для «Ліга.Бізнес».

Пояснити це можна тим, що обидві сторони хочуть кращих умов для себе, але варто ж враховувати втрати. У великого виробника зазвичай сильніші позиції в переговорах з регіональною мережею. 

Щоб знизити кількість подібних ситуацій в Україні, потрібен закон про торгівлю, який регулював би відносини постачальників і продуктових мереж, вважає Корсак.

У мережах супермаркетів «Наш Край» та SPAR не втратили нагоди пожартувати та нагадати покупцям, що на полицях їх магазинів улюблені багатьма солодощі є. Їх маркетологи розробили дотепний мем на цю тему.

«У нас завжди є солодощі Roshen. Мене це тішить. А тебе?», – запитують із картинки.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024