На Волині перші декларанти-мільйонери відзвітувалися про доходи

23 Лютого 2022, 10:17
Доходи 386
Доходи

У рамках щорічної кампанії декларування доходів 12 волинян у річних податкових деклараціях про майновий стан і доходи вказали доходи за 2021 рік, що перевищують 1 мільйон гривень.

Про це Бізнес.Район повідомили в пресслужбі волинських податківців.

Наразі волинські декларанти-мільйонери разом відзвітувалися про 40 мільйонів гривень доходів, отриманих торік. Завдяки відповідальності цих громадян до бюджету сплатять 3,5 мільйона гривень податкових платежів.

«Нинішній рік особливий, оскільки вперше відбувається відразу дві деклараційні кампанії – щорічна, за підсумками попереднього року, і кампанія одноразового добровільного декларування активів, що придбані за доходи без належного оподаткування у минулі податкові періоди. В обох випадках декларанти повинні добровільно подати декларацію, самостійно визначити і сплатити до бюджету передбачені законом податки.

Зважаючи на винятково напружений період через зовнішні загрози, країна потребує особливої відповідальності та сумління кожного платника податків. У нинішніх умовах своєчасно сплачені податки – це безпека і свобода кожного з нас», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що одноразова добровільна декларація подається лише в електронному вигляді. Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи теж краще подати через Електронний кабінет.

Про те, як це зробити правильно, — детальна інформація в банерах «Одноразове добровільне декларування»  і «Деклараційна кампанія -2022».

Кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації в Центрах обслуговування платників.

Важливо, що особи, які задекларують активи, придбані за доходи без належного оподаткування, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Потенційні декларанти можуть ознайомитися з  положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії в м. Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024