Банківська система мобілізувалася на 200% для забезпечення роботи та виконання своїх функцій

25 Лютого 2022, 12:08
Банківська система 812
Банківська система

Забезпечено можливості для зняття коштів, тимчасові ліміти на зняття готівки дозволяють повністю закрити першочергові потреби. Банки за можливості підкріпляють банкомати готівкою, а ми – каси банків та їх ліквідність.

Про це інформує пресслужба Держспецзв’язку.

«Тож не вірте фейкам, що банківська система не працює! Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Обмеження на безготівкові розрахунки відсутні, СЕП працює без перебоїв», йдеться в повідомленні.

У пресслужбі підкреслюють, що Національний банк не вводив обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема на розрахунки через POS-термінали у точках торговельних мереж. Усі безготівкові розрахунки можна здійснювати без обмежень.

«Наголошуємо, що найбезпечнішим і надійним способом оплати у поточних умовах є безготівкові розрахунки. Система електронних платежів (СЕП) Національного банку працює у звичайному режимі. Банки України підключені до СЕП та здійснюють платежі клієнтів у штатному режимі та без перебоїв», – додали в Держспецзв’язку.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024