НБУ закликав заправки та магазини приймати оплату картками без відмов

27 Лютого 2022, 11:05
Оплата картками 1657
Оплата картками

Нацбанк України закликає операторів торговельних мереж та заправних станцій не допускати жодних відмов в прийнятті безготівкової оплати.

Про це написав на своїй фейсбук-сторінці голова НБУ Кирило Шевченко.

Він зазначив, що Національний банк України постійно контролює ситуацію і надає всю необхідну в цих умовах підтримку банківській системі. Тож фінансовий тил під надійним захистом.

Національний банк докладав, докладає і буде докладати всіх зусиль для того, щоб система електронних платежів працювала в звичайному режимі, без жодних перебоїв.

Тому Кирило Шевченко звернувся і закликає операторів торговельних мереж та заправних станцій – від малих до великих – не допускати жодних відмов в прийнятті безготівкової оплати.

«Своїми необґрунтованими відмовами ви наражаєте всіх, і в першу чергу населення, на додаткову небезпеку, оскільки і користування готівкою, і інкасація, яка нерозривно пов’язана із обігом готівки, в умовах воєнного стану є додатковим і жодним чином не виправданим ризиком», – наголосив Шевченко.

Банківська система продовжує забезпечувати всі необхідні інфраструктурні та технологічні  рішення для використання POS-терміналів для здійснення оплат.

«Не приймати платіжні картки зараз – це щонайменше непатріотичний крок, якому немає жодного виправдання. Особливо сьогодні, коли Україна демонструє  світові безпрецедентний приклад героїзму, мужності і єдності перед обличчям зла», – додав Кирило Шевченко.

Нагадаємо, 24 лютого НБУ зупинив роботу валютного ринку, зафіксував курс та обмежив зняття готівки на рівні 100 тисяч гривень на день.

Читайте також: НБУ відкрив спецрахунок для збору коштів на потреби армії

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024