Постачання імпортованих продуктів і кормів в умовах воєнного стану буде стабільним

12 Березня 2022, 16:33
Імпорт продуктів 671
Імпорт продуктів

Міністерство аграрної політики та продовольства України робить усе, щоб постачання імпортованих харчових продуктів і кормів в умовах воєнного стану були стабільними.

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко написав у телеграмі

Від цього залежить насамперед баланс харчових продуктів, виробництво м'ясо-молочної продукції та продовольча безпека держави.

Уряд ухвалив постанову № 234 щодо безперебійного постачання імпортованих харчових продуктів та кормів в умовах воєнного стану.

Читайте також: У Рівненській області готуються до весняно-польових робіт

Ліквідували бюрократичні перепони, які в умовах війни гальмують ввіз імпортних продуктів:

  • оператори ринку харчових продуктів, оператори ринку кормів можуть здійснювати реалізацію харчових продуктів на митній території України, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної;
  • також маркування харчових продуктів і кормів, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України як гуманітарна допомога, може бути викладене мовою, відмінною від державної.                                                                                                                    

У разі закриття потужностей внаслідок воєнних (бойових) дій оператори ринку можуть використовувати залишки упаковки або тари для харчових продуктів і кормів за призначенням на інших потужностях, які виробляють аналогічні харчові продукти та корми.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024