Волиняни сплатили 66,6 мільйона гривень військового збору

16 Березня 2022, 09:40
Військовий збір 519
Військовий збір

За оперативними даними у січні-лютому 2022 року з доходів волинян до держбюджету сплатили 66,6 мільйона гривень військового збору. Це на 13,7 відсотка більше проти аналогічного періоду минулого року.

Про це Бізнес.Район інформує пресслужба волинських податківців.

Основне джерело надходжень військового збору – легальна заробітна плата.

Тож у податковій службі висловлюють вдячність працедавцям, котрі зберігають робочі місця та відраховують передбачені законом суми військового збору до державного бюджету.

Податківці наголошують, що належне фінансове забезпечення української армії – першочергове питання  для кожного з нас. Сплачуючи військовий збір із легальної заробітної плати кожен робить свій посильний фінансовий внесок в обороноздатність держави.

Долучитися до фінансування національного війська повинні громадяни, котрі торік отримали доходи, але не сплатили з них податки.

Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану.

Разом з тим, у податковій службі рекомендують волинянам, котрі мають таку можливість, відзвітуватися про отримані торік доходи через Електронний кабінет вже зараз.

Задекларувавши доходи і сплативши ПДФО та військовий збір, громадяни підтримають обороноздатність країни у надскладний час війни з рф.

Нинішнього року держава запропонувала громадянам задекларувати не лише тогорічні доходи, а й на компромісних умовах  відзвітуватися про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування.

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому. Тому податкова служба рекомендує скористатися можливістю розпочати історію сумлінного платника податків. 

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно – детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024