Волинські спрощенці спрямували до бюджетів громад 190 мільйонів гривень єдиного податку

16 Березня 2022, 12:48
Гроші 433
Гроші

За оперативними даними у січні-лютому 2022 року волинські спрощенці до бюджетів громад перерахували 190 мільйонів гривень єдиного податку. Це на 4,4 відсотка більше очікуваних показників.

Про це Бізнес.Район інформує пресслужба волинських податківців.

Таким чином, господарюючі суб’єкти, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, залишаються надійними партнерами місцевого самоврядування у питанні бюджетної стабільності територіальних громад. 

У зв’язку із запровадженням воєнного стану органи місцевої влади виконують чимало завдань із забезпечення функціонування об’єктів критично важливої інфраструктури. Тому своєчасно сплачені податки кожним підприємцем – це вагома допомога органам місцевого самоврядування для фінансування заходів із життєдіяльності громад.

У податковій службі рекомендують усім платникам, котрі мають можливість здійснювати діяльність, своєчасно перераховувати передбачені законом податки до бюджетів усіх рівнів. 

Нагадаємо, що представникам підприємництва податкова служба пропонує  зручний та сучасний дистанційний формат спілкування та звітування через Електронний кабінет.

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З 1 вересня 2021 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках  податкової амністії детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024