На рахунку для потреб військових залишилося 47 мільйонів гривень

16 Березня 2022, 13:34
Допомога армії 96512
Допомога армії

Залишок коштів на спецрахунку станом на 16 березня 2022 року, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить близько 47 мільйонів гривень.

Про це інформує пресслужба Нацбанку.

Про спецрахунок для допомоги армії

Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових майже 11,8 мільярда гривень.

Усього з дня відкриття спецрахунку на нього перерахували майже 11,8 мільярда гривень в еквіваленті. Зокрема майже 3,4 мільярда гривень у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США,  євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Нагадаємо, що для допомоги Українській Армії перерахувати кошти можна як за реквізитами, так і за допомогою платіжної картки: https://bank.gov.ua/ua/about/support-the-armed-forces.

Про рахунок для гуманітарних потреб

Станом на 16 березня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить 267 мільйонів гривень.

Саме таку суму загалом перерахували на рахунок з дня його відкриття (1 березня 2022 року). Зокрема майже 131 мільйон гривень у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

Отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на рахунок, відкритий Національним банком для гуманітарних цілей з України та з-за кордону, є Міністерство соціальної політики України.

Нагадаємо, що для допомоги громадянам, які потерпають від війни, перерахувати кошти можна як за реквізитами, так і за допомогою платіжної картки: https://bank.gov.ua/ua/about/humanitarian-aid-to-ukraine.  

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024