Нацбанк «за» ініціативу Зеленського гарантувати 100% депозитів

18 Березня 2022, 15:02
Нацбанк 665
Нацбанк

Національний банк та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб підтримують ініціативу Президента України щодо запровадження 100% гарантії держави на депозити населення на період дії воєнного стану

Про це інформує пресслужба НБУ.

«Переконані, що таке рішення надасть упевненість українцям у збереженні їхніх заощаджень», – йдеться в повідомленні.

В НБУ наголошують, що 100% гарантії не означає, що потреба у компенсації вкладів усіх банків обов’язково постане. До початку війни банківська система мала значний запас фінансової міцності, демонструвала солідні показники прибутковості, капіталізації та ліквідності, тож сьогодні може протистояти викликам, спричиненим війною.

«Національний банк підтримує ініціативу президента. Додаткова підтримка вкладників з боку держави є необхідним важливим кроком  для впевненості українців у збереженні їхніх заощаджень у повному обсязі. А впевненість вкладників, своєю чергою, сприятиме підтримці ліквідності банків.

Водночас ми маємо всі підстави очікувати, що банківській системі вистачить запасу міцності для протистояння потужним викликам сьогодення», – наголосив голова Національного банку Кирило Шевченко.

Довідково:

Станом на 1 лютого 2022 року загальна сума вкладів фізичних осіб (зокрема і фізичних осіб-підприємців) у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 658,3 мільярда гривень.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024