Газу достатньо: у підземних сховищах України є близько 9,5 мільярда кубічних метрів

19 Березня 2022, 14:22
Газу достатньо: у підземних сховищах України є близько 9,5 мільярда кубічних метрів 1053
Газу достатньо: у підземних сховищах України є близько 9,5 мільярда кубічних метрів

Понад 273 тисячі домогосподарств в Україні  не можуть отримувати газ через дії російських військ, що ставить життя людей на межу гуманітарної катастрофи.

Про ситуацію в енергетиці станом на 18 березня повідомляє Урядовий портал за даними Міністерства енергетики, Укренерго, Укргідроенерго, Нафтогаз.

«Пропозиції МАГАТЕ не охоплюють заходів щодо виведення російських збройних сил з території українських ядерних установок та забезпечення ротації персоналу Чорнобильської АЕС», - інформують у Держатомрегулювання.

Стабільність інфраструктури

Спливла третя доба синхронної роботи української та європейської енергосистем. Стабільність української енергосистеми залишається на високому рівні. Частота в мережі, як і завжди, 50 Гц.

Україна продовжує самостійно забезпечувати себе електроенергією, сьогодні її вистачає для потреб населення, військових, лікарень, комунальних підприємств та інших споживачів. Стабільно працюють всі види електростанцій, графік споживання в межах норми.

Не зважаючи на небезпеку та складні умови робот, ремонтні бригади та інші фахівці «Укренерго» та обленерго продовжують обслуговувати інфраструктуру мереж та ремонтувати пошкоджені лінії та підстанції.

18 березня  ремонті роботи вели в Сумській, Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Київській областях.

Запорізька АЕС та місто Енергодар вже понад два тижні перебувають під контролем російських військових формувань. Поточний стан енергоблоків без змін: працюють два енергоблоки, два енергоблоки в ремонті (№ 1 та № 6), інші – зупинені. Три з чотирьох високовольтних лінії 750 кВ (Запорізька, Південно-Донбаська та Каховська) були пошкоджені в результаті бойових дій в регіоні.

Також, 17.03.2022 у період з 14:00 по 20:00, в результаті пошкоджень була відключена лінія автотрансформаторного зв’язку ЗАЕС (750/330 кВ) з Запорізькою ТЕС. Ця лінія може бути використана ЗАЕС для забезпечення електроживлення технологічних систем енергоблоків та видачі потужності при виході з ладу всіх чотирьох штатних високовольтних ліній. Після усунення виявлених пошкоджень роботу лінії було відновлено.

Газу в Україні достатньо. У підземних сховищах близько 9,5 млрд кубічних метрів. Споживання 100 млн кубометрів на добу. Є власний видобуток – близько 50 млн кубів. І ще 10 млн – Україна щодня імпортує з Європи.

За 17 березня для потреб країни імпортовано з ЄС майже 10 млн куб. м природного газу. Всього протранспортовано українським споживачам 93,5 млн куб. м блакитного палива.

Внаслідок бойових дій відключено 42 газорозподільних станції (ГРС) з 1395.

У Миколаївській обл. через ворожі обстріли пошкоджень зазнала КС Мар’ївка: трубно-технологічна обв’язка перед АПО газу, виробничі будівлі та інша інфраструктура без розгерметизації. Співробітники компанії не постраждали. На виконання функцій з транспортування газу інцидент не вплинув.

Наразі понад 273 тисячі домогосподарств в Україні не можуть отримувати газ, що ставить життя людей на межу гуманітарної катастрофи.

Читайте також: Найбільші нафтосервісні компанії почали виходити із РФ

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024