На Волині за дві декади березня сплатили 279 мільйонів гривень єдиного внеску

24 Березня 2022, 11:54
Податки 517
Податки

В умовах воєнного стану волинські працедавці докладають усіх зусиль для збереження робочих місць.  Про це свідчить стабільна сплата більшістю з них єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Про це Бізнес.Район інформують у пресслужбі волинських податківців.

Зокрема, станом на 21 березня 2022 року на соціальні потреби роботодавці області сплатили 279 мільйонів гривень єдиного внеску.

Податкова служба Волині вдячна представникам бізнесу, які дотримуються вимог закону, дбають про своїх найманих осіб і фінансово підтримують спроможність держави виконувати соціальні зобов’язання перед громадянами.

Якщо фінансовий стан підприємства дозволяє належну оплату праці найманих осіб, то кожен працедавець зобов’язаний виконувати вимоги закону, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Водночас у податковій службі інформують, що з 1 березня поточного року до припинення воєнного стану та ще 12 місяців потому фізичні особи – підприємці, особи, котрі здійснюють незалежну професійну діяльність і члени фермерських господарств мають право не сплачувати єдиний внесок за себе.

Фізичним особам – підприємцям 2-3 груп спрощеної системи оподаткування також дозволяється не сплачувати єдиний внесок за мобілізованих осіб. Суми єдиного внеску за мобілізованих осіб до соціальних фондів  буде сплачено з державного бюджету.

Нагадаємо, що саме  страховий стаж, тобто нараховані і сплачені до бюджету податковим агентом-роботодавцем суми єдиного внеску, безпосередньо впливає на суму соціальної допомоги від держави у разі настання страхового випадку та пенсійних виплат.

Читайте також: Річну податкову декларацію можна подати впродовж трьох місяців після воєнного стану

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024