Відсутність експорту сільгосппродукції з України вдарить по багатьох регіонах світу, – Зеленський

27 Березня 2022, 10:42
Експорт 550
Експорт

Президент України Володимир Зеленський заявив, що проблеми з експортом сільгосппродукції з країни вдарять по багатьох регіонах світу.

«Справжня міграційна криза, справжні проблеми попереду», – сказав він, виступаючи з відеозверненням на Дельфійському форумі, передає «Інтерфакс-Україна».

«Україна – один із найважливіших експортерів продовольства. Пшениця, олія, кукурудза. Це основа стабільності та внутрішньої безпеки багатьох держав у різних регіонах світу», – нагадав Зеленський.

За словами глави держави, «зараз, коли світові ринки ще не оговталися від потрясінь пандемії, від цінових шоків на продовольство, ніхто не застрахований. І не можна застрахуватися, якщо їжі не вистачатиме просто фізично».

«Російські війська мінують поля в Україні, підривають аграрну техніку. Знищують запаси пального, які просто необхідні для посівної», – сказав він, зазначивши, що «вони заблокували наші морські порти».

Нашій державі, сказав Зеленський, вистачить продовольства, але відсутність експорту з України вдарить по багатьох народах – в ісламському світі, в Латинській Америці, в інших частинах планети, куди загарбники мріють зайти.

«Ми всі разом маємо не допустити дефіциту їжі. Санкційні обмеження для Росії спрямовані лише на одне – щоб Росія почала шукати мир», – підсумував глава держави.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024